The Underground Lot || Coven Clash

by Robert CASMIROVICI


Cu întârziere și scuzele de rigoare, ajung să scriu și despre o trupă care îmi e foarte dragă mie. Și ar fi culmea să nu fie, că doar cânt cu ei. Coven Clash. La început de săptămână, l-am prins pe Andrei 5 minute, între naiba știe câte task-uri și l-am luat la o plimbare pe aleea amintirilor. 

RC: Cum era viața înainte de Coven Clash și prin ce alte culte te învârteai?

A: Înainte de Coven Clash îmi umpleam timpul cu proiecte și rezidențe artistice, scriam mai mult decât scriu acum, beam mai mult decât acum, dar cred că treaba a picat numai bine în viața mea. Știți voi cănile alea imense de apă? Ei bine… trupa a fost filtrul prin care trece apa. M-a ajutat mult și ușor, ușor, orice repetiție sau oră de studio a devenit terapie pentru subsemnatul. 

Chiar și înainte cunoșteam o groază din oamenii din underground-ul muzical românesc, dar pe vremea aia urlam din primul rând al scenelor. Acum urlu din spatele tobelor, doar că nu are cum să mă audă nimeni că-s ampurile date prea tare. 

Înainte de muzică și Coven Clash au fost multe, cine vrea să le afle mai în amănunt să stea cu ochii pe mine și pe momentul când îmi scot memoriile scrise. Să vezi acolo detalii.  

RC: Cum de ai dat de Mircea

A: Am dat de Mircea prin diverși alți muzicieni pe care îi cunoaștem amândoi. Lumea e mică rău și asta mai ales în underground. Din vorbă în vorbă și din căutat oameni cu care să dau un jam, am ajuns să-l cunosc pe Mircea. Paul Ballo este cel ce ne-a făcut cunoștiință și, cel care, considerăm noi, e nașul formației. Tot Paul e și cel care nu a venit niciodată la vreun gig de-al nostru. 

RC: De ce ați ales formula asta de duo și cum de s-a ajuns la un threesome?

A: Sincer așa s-a întâmplat. Deși ascultam cu interes The White Stripes și Royal Blood, nu pot să zic că ăsta a fost mindset-ul. S-a întâmplat. Eu îmi căutam un proiect în care să dau la tobe. Țin minte că ne-am văzut la un birt de pe Dacia, am băut votcă și ceai, mi s-a părut dubios omul, dar ne-am hotărât să facem jamming. 

Cred că după vreo 6-7 ședințe de jamming ne-au ieșit și primele două piese. Așa că am zis să mergem mai departe. S-a ajuns la Coven Clash în forma de acum, adică cu mine la tobe, Mircea la chitară & voce și tu la bas, formula ideală a trupei, actually. În doi lipsea ceva, lipsea mult. 

RC: De la pedală la scena din Expirat și înapoi. Cum le-ai împărțit în primii ani?

A:  Înainte să fie muzica, a fost treaba cu presa și jurnalismul de la care am învățat super multe lucruri. Eram foarte antisocial înainte de a mă muta în București și odată cu tranziția în noul oraș am înflorit. Apoi au venit etapele cu descoperirea biclelor, riding-ul din București cu diverse grupuri underground de bikeri, apoi perioada cu alcoolul și depresiile, apoi perioada de descoperire a prozei care-mi place foarte mult și apoi brusc, pe nesimțite, a intrat muzica. Într-un fel sau altul pot să spun că toate chestiile astea se îmbină în ce și cine sunt eu, iar Coven Clash e ca cireașa de pe tort. 

RC: Bați la tobe, ne-am prins. Care e faza cu bicicletele?

A: Faza cu bicicletele este una generică la suprafață, dar mai profundă de atât, în substrat. Biclele fac parte din personalitatea mea pentru că-mi oferă liniște, libertate și mobilitate. Biclele mă ajută să cunosc oameni, să ajung din A în B și așa să cunosc și mai mulți oameni. FUCK IT! O zic, bicla m-a ajutat să-mi transport în cârcă primul meu premier, primul ride și primul stativ. Dacă n-ar fi fost biclele în viața mea, sunt convins că nu eram același om. 

RC: A ce aduce Coven Clash?

A: Aduce a tipul ăla de muzică pe care-l asculți la KEXP sau pe cine știe ce alte platforme de streaming și te face să spui: ,,Bă, sună mișto asta!”. E chintesența muzicală a generației mele care a crescut cu Talking Heads, blink 182, Limp Bizkit, Deftones, Artic Monkeys și multe alte trupe pe care persoana ce citește acum interviul sigur le are pe vârful limbii.

Trupa asta e un amalgam frumos și unic. E singura trupă din țară care aduce garage rock și alternative în același punct și sunt dispus să pariez o biclă de-a mea pe statementul ăsta, ok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s