Împreună / Together / разомD-abia ieșiți din pandemie și stările ei și intrăm în altă criză. Greu să le duci, greu să te regrupezi. Și totuși trebuie. E nevoie. D-aia am zis imediat DA propunerii lui Bogdan Munteanu aka Munteanu peste tot. Ia să vedem despre ce e vorba.Io: Salut Bogdane! Ești peste tot și n-ai putut sta deoparte, nu?

Bogdan M: Salutare, Răzvane! Nu aveam cum să nu mă implic. Mi se rupea sufletul când vedeam zi de zi la știri imagini cu mamele cu copii în brațe sau de mână care treceau granițele țării cu ochii îndurerați. Ăla a fost momentul în care mi-a zis că trebuie să fac ceva. Și mi s-a aprins un bec: Concert caritabil. Și știm amândoi prea bine că muzica are această capacitate uriașă de a conecta oameni, de a îi aduce laolaltă la bine și la greu.

📷 Miluta FluerasIo: Concerte ai organizat o grămadă, dar nu cred că te gândeai că vei organiza și pentru ajutorarea unor copii care fug din calea războiului atât de aproape de granița noastră. Cum a venit ideea colaborării cu Salvați Copii România?

Bogdan M: Ideea e că în ultimii ani, de ziua mea (pe la jumatea lui octombrie) am decis să organizez evenimente caritabile pentru diverse cauze. Și culmea că fix acum jumătate de an am făcut pauză, eram în plin val 4 al pandemiei și nu doream o altă ediție online, imi doream să se întămple pe o scenă, cu public. Și chiar vorbeam cu Cristina la momentul respectiv ca lasă că poate facem un Munteanu Fest de primăvară-vară, în 2022. Și iată că se întâmplă mai repede decât mă așteptam, prin prisma acestui context dificil. Eram pe la început de martie când am început să dezvolt ideea. După ce mi-a sărit în ochi campania celor de Salvați Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/protectia-copiilor-refugiati/sprijin-pentru-ucraina, am zis gata, e clar. Aici mă implic.

Aș vrea să menționez aici și faptul că nu mai puțin de 45 de parteneri și susținători au răspuns afirmativ semnalelor mele și s-au antamat pentru a da o mână de ajutor pentru promovarea acestui concert.Io: A fost greu să convingi artiștii să se alăture? Cine va fi pe scenă?

Bogdan M: Să știi că nu a fost greu deloc. Nu am avut nevoie de prea multe argumente. Am dat niște telefoane, am prezentat ideea, am amintit de cauza celor de la Salvați Copiii și în decurs de câteva zile aveam deja line-up-ul făcut. Pe scenă vor urca: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. Vreau să le mulțumesc pe această cale pentru receptivitatea, implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Mă înclin!

Io: Hai să trecem la eveniment. Când va fi? Cât va dura? În ce format se va desfășura aka cât va cânta fiecare artist?

Bogdan M: Totul se va întâmpla pe 27 martie. Prietenii de la Club Control au scos rapid din joben această dată. Ne-a plăcut mult, pentru că pică într-o zi de duminică și am dori să fie acest eveniment ca un fel de după-amiază alături de prieteni și cunoscuți, în care să ne reunim și să punem mână de la mână pentru această cauză. Porțile se vor deschide pe la ora 16:00. Iar de pe la ora 16:30 vor urca rând pe rând pe scenă formațiile, într-un soi de concert-maraton, cu pauze binemeritate. Mi-am dorit ca evenimentul să înceapă cu concertul StelaLuna, să fie un moment special în care cele două fetițe vor cânta pentru copii refugiați. Fiecare artist va susține câte un moment de 30 minute, într-un format ceva mai intim și pe alocuri mai acustic față de cum îi vedem în mod obișnuit pe scena din Control. Dar nu îți povestesc mai mult, că mai sunt ceva surprize și mi-aș dori să le descoperi direct acolo 😊

Io: Am văzut că se pot cumpăra bilete pe mai multe paliere de preț. E la latitudinea spectatorului cât vrea să se implice sau există și alte aspecte?

Bogdan M: Treaba e în felul următor: Un bilet cumpărat reprezintă atât accesul la concert, cât și o donație pentru Salvați Copiii. Biletele se pot cumpăra deja prin Eventbook 👉 AICI 👈. Da, e la latitudinea fiecăruia cât vrea să doneze. Astfel, am creat aceste 3 categorii de prețuri pur simbolice: 70 lei – rază de speranță, 90 lei – munte de optimism, 110 lei – doză dublă de iubire. Menționez și aici că toate încasările în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii pentru campania dedicată protejării copiilor refugiați din calea războiului din Ucraina: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/protectia-copiilor-refugiati/sprijin-pentru-ucraina. De asemenea, cei care nu pot participa la eveniment sau vor să doneze mai mult o pot face direct prin virament bancar în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) sau prin SMS la 8827 cu textul SALVEZ, valoarea 2 euro.


Ionuț TrandafirescuIo: “Bro, dă-mi și mie 2 invitații” probabil auzi des asta. Nu e cazul acum. Un mesaj mobilizator ai pentru public?

Bogdan M: Replica aceea nu cred că este valabilă pentru evenimentul acesta. Ce-I drept, nu am auzit-o încă. Ba mai mult, sunt parteneri, colaboratori, apropiați, prieteni sau familiile artiștilor care și-au cumpărat deja bilet la eveniment. Nu am neapărat un mesaj mobilizator pentru public. Nu de alta, dar sunt așa de mulți oameni care în perioada asta se implică de diverse paliere pentru ajutorarea refugiaților. Este o mobilizare fantastică în toată țara. Pot menționa doar faptul că am fost la graniță zilele trecute și că e greu de explicat starea prin care am trecut când am ajuns acolo, efectiv mi se făcuse instant piele de găină. Amintesc faptul că absolut toate încasările se vor duce către campania celor de la Salvați Copiii ce se află în plină desfășurare, denumită „Sprijin pentru copii refugiați din Ucraina”. Toate detaliile pot fi găsite pe site-ul lor.  

Io: Mulțumesc Bogdane că faci asta. Ne vedem pe 27 martie în Control!

Bogdan M: Eu îți mulțumesc pentru susținere, pentru implicare și pentru receptivitate. Keep up the good work! Industria muzicală are nevoie de CriticEyez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s