The Underground Lot || PLANT

Așteptam ca noul val de muzică underground să fie autohton, dar nici chiar așa. Vecini de scenă cu alde D.E.N.I.S., cu drip ce l-ar face gelos pe Mac DeMarco și cu versuri care nici Dan Amariei nu ar visa în zile superparanoice, PLANT sunt o altă revelație post-orice-ai-zice ce au bătut deja, zic eu, câteva cuie în scena locală.

RC: Am mai auzit eu trupe, dar aveți pietre mari în pantaloni din start. Care e dieta săptămânală PLANT?

PLNT: Mers pe bicicletă până la repetiții și numai produse pe care scrie PLANT-BASED.

RC: Și de ce PLANT?!

PLNT: Sunt inițialele noastre. 😛

RC: Am crescut cu OCS și Travka și am învățat metafore fancy de la Alternosfera. E nevoie de mai multă proză și poezie în limba română în scena alternativă?

PLNT: Da, ne-am bucura să fie mai mulți artiști care să cânte în română. Multe mijloace de expresie și elemente pop culture românești n-au prea fost explorate.

În plus, de când cu tiktok-ul, post-punk-ul cel mai popular este cântat în limbi est europene.

RC: Ascultam albumul live ce tocmai l-ați scos pe piață și mă întrebam: din ce colțuri vă mai vine și vouă inspirația pentru șlagăre – zic eu cu viitor la fel de promițător ca oOdă În Piața Romană – ca Dan Negru sau Margarina și cum de vă vine în felul ăsta?

PLNT: E amuzant că ai remarcat două piese pe care le-am scris în 10 minute. Mai întâi plecăm cu o idee de la o parte intrumentală, apoi pune Sergiu peste niște idei de la el, din carnețelul unde ține versuri și listele de cumpărături.

RC: Apropo de Dan Negru – omul a părut sincer impresionat de cântec. Care e următorul monden de pe listă?

PLNT: Vrem să luăm toți Danii la rând. Urmează Bittman și apoi Diaconescu.

RC: Acum că v-am auzit și live, vreau să vă și văd. Când se topește margarina, pe unde vă mai arătați la ochi?

PLNT: Vara asta tot prin București (urmăriți pagina) și la mare când se termină sezonul. Veniți la concerte că avem plante de la IKEA pe amplificatoare și merch asortat.

Așa că dacă vreți să nu mai spargeți 5 salarii în Vamă și să ascultați ceva blană, fuga la BLACK SEA ROCKS FEST 2022 în septembrie!