The Underground Lot || +SHE+

PUR (Greacă: καθαρός, katharos), adjectiv / (în filosofia idealistă) desprins de realitatea materială. Fig. Cast, integru: vĭață pură. Gram. Fără barbarizme orĭ alte defecte: stil pur. Adv. A trăi pur, a scrie pur, a fi pur și simplu beat.

Scriban (1939)

După două săptămâni de doliu intern și extern, am crăpat din nou playlist-ul de pe telefon. Rămăsese deschis la +SHE+.

Într-o lume dominată de aceleași câteva arome muzicale feminine, la radio și TV, +SHE+ este gura de aer purificat pe care o căutam. Dar pentru cei care nu au auzit de ea, cine este EA?

SHE: Îți mulțumesc și mă bucur că este așa! +SHE+ este Ea. Este Katerina Molotov. Prietena mea imaginară de la 5 ani. Partenera cu care am împărțit doi ani din copilărie și pe care ulterior am mai văzut-o de trei ori la maturitate. Poate apărea oricând, iar asta îmi aduce în aceeași măsură bucurie și teamă. Katya este roșcată, are părul foarte lung, pielea transparentă-ivoir și o privire fixă cu doi cărbuni negri solizi și colțuroși. La ultima noastră întâlnire (toamna trecută înainte să compun albumul) avea picioare de păsări în păr. Am citit după că ar simboliza trecerea dintre lumi.

RC: Ascultând noul tău album, personajul Katerinei Molotov m-a atras într-un peisaj post-industrial foarte familiar, dar totuși plin de nostalgie. Din ce lume vine Katerina Molotov pentru tine?

SHE: Katerina a apărut din beci. Mă jucam mereu deasupra lui, iar într-o vară l-am prins deschis (mama proptea ușa beciului cu un par pentru a se aerisi). Era mereu întunecat. Venea o răcoare cu un miros rânced și nu aveam curaj să intru. După ce m-am uitat cu capul în jos în beci înfruntând frica, a apărut Katya. Și s-a așezat curioasă lângă celelalte jucării la micul meu spectacol. Asta era cea mai tare chestie pentru mine: să performez în balcon sau în scara blocului. Tăiam perdele și îmi făceam haine, purtam tocurile mamei și mă pictam pe față.

“+SHE+ este Katerina Molotov. Eu sunt Corina Sucarov.”

RC: “I have nothing but you my dear” se aude până la final pe Babooshka / “Final destination is the road to the final destination” șoptești pe Saturn. Momente surprinse între lumi. Totuși, ce fundații are muzica ta și cum o clădești?

SHE: Pur și simplu încep cu o idee sau cu ceva din ceea ce simt. Mă izolez o perioadă și încep să construiesc.

Procesul creativ la mine nu arată cheesy, cu mine stând pe un scaun sau la un microfon, într-un studio fancy. Nu. E la mine acasă sau undeva izolată, trec prin toate stările, adorm pe podea plângând, râd singură, mănânc întinsă, urlu de mă aud vecinii când trag o voce care mi se pare mie că se aude așa cum mi-o imaginam și de afară cineva dă mare claxon la intersecție, fac flotări, dau în tarot, vorbesc singură, înjur, mă pup singură și tot așa.

RC: Observ un melanj cultural în versuri pe noul album. Cât de importantă este pentru tine identitatea artistului și crezi că ar trebui să fie mai sinceri artiștii în muzică?

SHE: Eu cred că fiecare ar trebui să facă fix ce vrea. Dacă n-aș face asta n-ar mai avea niciun sens să fac ceea ce fac. Ne cenzurăm oricum zilnic mult prea mult în viețile noastre, din păcate. Și cred că e bine să ne dăm șanse să greșim pentru că în felul acesta ne dăm șanse să învățăm și să evoluăm.

Identitatea ți-o descoperi explorând, cred eu. Și pentru mine e foarte fluidă situația. Eu mă exprim în funcție de perioada vieții mele, în funcție de lucrurile prin care trec și nevoile mele.

RC: Melancolie, determinare și senzualitate. Cum sună mesajul Katerinei Molotov?

SHE: Melancolie, fantezie, depresie, intensitate, regret și sex.

RC: Un mesaj de la Katya pentru următoarele cicluri selenare?

SHE: “Frecați-vă palmele energic și pregătiți-vă!”