Sacoșa cu prospături #249

S-a găsit atitudine pe tarabe și s-a luat. Atenție că e cu conținut explicit 😉. Se bagă plua printre versuri, se vorbește-n dodii sau foarte serios. Luați că ducem lipsă de… atitudine 🤘!!

NIJI u can’t || Rar, dar din suflet, așa cum simte și vrea ea. Iris a păstrat atitudinea din peregrinările ei pe scena rock, dar acum este pe drumul ei stilistic. E unul atipic, un dark pop, minimalist prin paleta sonoră, dar care te deschide, te atrage ca-ntr-o hipnoză. Cumva asta pune în valoare și mai bine vocea ei. Mă bucur să văd că n-a abandonat, ba din contră se caută și îi și iese 🖤.

kalimotxo Écheque || Nu mai țineam minte cum a ajuns piesa asta la mine. Când am primit-o eram pe vreo plajă și n-am prins-o. Acum i-am mai dat o șansă și am crezut că n-am auzit bine. Am reascultat. Să-mi cadă pixul, urechea și fața. Am dat la max în căști și le-am îndesat în ureche. Da, nu mă înșelasem. Savonea e prins în versuri. Aici mi-a căzut o lacrimă. Am organizat evenimente împreună cu băiatul ăsta special. Scriam asta în 2019 “păstrează nebunia, Mihai și nu ieși pe minus că e nevoie de tine nu de falimentul tău 😉! Rock on 🤘!!” Apoi august 2020… Da, băi Otto, pe piesa asta din noul tău proiect am fi urlat împreună la scenă punând eșecul acolo unde-i este locul. Un șut în cur e un pas înainte. Big up, șterg lacrima și beau o Timișoreana 🤘.

OUTSTORM & OBLX Waste My Time || Un alternative rock cu iz de stoner și insert de western soundtrack plus rap marca OBLX. Una din cele mai cool piese ale acestei colaborări și nu-nțeleg de ce are așa puține vizualizări. This is good shit!

Lunatic Omul din Stele || S-a schimbat un pic macazul în soundul Lunatic. A rămas filon de alternative, dar s-a băgat bine electro. Sună mai actual, mai din 2022 acum. Aduce puțin a VAMA. E totuși un cântec despre iubire, despre omul visător pierdut printre stele atunci când inima i-o ia la goană aiurea între Marte, Terra și o lună plină. Un videoclip chiar cool, care-ți pune zâmbet pe față.

om la lunăMarele Gutui || Am remarcat piesa asta chiar de la ascultarea în avanpremieră a noului album om la lunăE C H I L I B R U – undeva printr-un office din Pipera. Și nu doar eu. O piesă despre întâmplări aparent fără importanță, dar care te schimbă definitiv … Și cumva, fără să știi de harta mea, Te-au purtat pașii mici prin cord deschis… Probabil așa s-a scris și povestea om la lună de azi, o serie de întâmplări care i-au adus pe băieți împreună și uite ce vis frumos trăiesc împreună, ce vis trăim și noi cu ei. Un videoclip cât o vară plină ♥️…

Dirty Shirt – Hot For Summer || De la titlu, trecând prin versuri și până la video-clip asta e o refulare sub formă de mesaj/parodie a rockerilor din Maramureș. Una dintre cele mai plimbate trupe românești pe scenele europene a simțit nevoia să-și spună părerea despre industria muzicală de azi. Inserturile de burlesc și folclor cu capac versurile în italiană fac din demersul lor o bijuterie. Și, ca majoritatea unor astfel de încercări, ele nu ajung acolo unde trebuie. Motiv pentru care pac la sacoșa 😜!

MOODY-FI – PREȚUL feat. Dilimanjaro || Această piesă nu va prinde mult air-time la radio 😜. Poate pe Underdog Station. Vă prindeți voi de ce. Începe ușor Rasta, chill, bagă și Dilimanjaro cu ei, dar apoi se revarsa cântecul de galerie. Da, ușor poate fi preluat în peluze refrenul ăsta, inclusiv, și mai ales, refrenul. Videoclipul pare și el coborât din atmosfera aia. O așa mișto și firească integrare a băgării de pulă într-o piesă eu n-am auzit demult. Piesa crește și o dă în metale la final. De abia aștept să mă bestializez pe ea în Expirat la concertul din 16 octombrie. Oare cum o suna refrenul urlat de public?

Heartbreak CinemaPlot Twist || Capac peste sacoșă este și piesa asta din noua față a proiectului HBC. Deși a avut ceva succes, cel puțin apreciere pe zona radio cu compozițiile anterioare, Radu Bădilaș nu se potolește. Acum, alături de o voce feminină foarte energică – Maria Teodora – , born to rock și cu o bună interpretare în engleză, proiectul o ia spre sonorități mai dure, rebele, un rock cu vibe de anii ‘ 90, dar cu sound actual. Din zona de chill/dance/electro sare în fierăstraie. O linie de bass în prim plan fix lângă voce face ca proiectul să fie promițător. Numai de-ar avea și planuri de prezență scenică 😉.

One thought on “Sacoșa cu prospături #249

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s