Rock your pajamasBăi, am ajuns oarecum last minute la Backyard Session-ul din Expirat cu Dimitri’s Bats. După o zi plină nu credeam că stau la tot concertul și d-aia nici nu voiam să scriu ceva. Dar uite că socoteala din mașină nu s-a potrivit. Pentru că de ce…

Mă intrigă trupa asta. O știu deja de vreo cinci ani aș zice, au pe scenă oameni cu valoare și concerte-n ghete pe scenele alternative locale, au un sound fresh, neprăfuit, pe filon de rock alternativ au grefat bine indie pop, new disco și electro. Zic deja că-i poți recunoaște după stil. Au și un social media cu engagement cum se zice 😜, produc conținut catchy și-s prezenți mai mereu.Show-ul în sine a fost captivant. Ideea cu concertul în pijamale nu e nouă, am mai văzut și pe la alții de la noi. Dar au pus-o bine în scenă, scenă care era ea însăși ca un dormitor cu canapea, televizor cu tub d-ăla din ’93, ziare și ce-o mai fi fost. Tuscinci – nu-s sigur că ăsta-i chiar un cuvânt 😜 – erau în pijamale d-alea de le duci cadou bunicilor când n-ai idei, dar trase la dungă, probabil d-abia scoase din ambalaj.Coborând de pe scenă acolo era spectacolul. Mai ales printre fetele unde găseai costumații de la zebre, unicorni până la cămăși de noapte de mătase. Erau și câțiva ei cu nighty outfits, chiar și-un Batman 😜. Deci primele rânduri erau corespunzătoare. Zic destui din cei vreo 150-200 de spectatori.


Au și hituri sau cel puțin piese pe care oamenii le recunosc de la primele acorduri și la care se fredonează sau chiar țipă versurile. Așa cum sunt Cold, She, Bottom of the Ocean, Dancing and Falling sau recent lansatul Get Your Fix – da, chiar și la ăsta a cântat lumea cu ei -. Să nu mai zic de Just a little bit cântat la bisul real, cerut de public cu aplauze și chirăieli.

Au momente funny, dialog cu fanii, coveruri cu povești și care-s reinterpretate în stil propriu de nu mai știi că-i piesă d-a lu’ Britney. Genul de concert la care poți merge lejer cu gagica s-o dansezi sau doar de unul singur să te simți bine. Deci au cu ce, bă! Stau cu ceva în fața noastră, ceva care te prinde, te pune să dansezi chiar și la vârsta mea și care sună a 2022.

Cu toate astea aștept să erupă și să devină trupă de slot mai bun la festivaluri, trupă care să nu mai fie aeternum opening act. Ce o lipsi din marele puzzle al promovării, al împlinirii artistice? No idea. Poate ăsta este acum potențialul publicului pe nișa asta? Poate trebuie cotit spre reggaetoane? Oricum pe mine m-au mișcat – la propriu și la figurat – cât să-mi aștern aici impresiile. Poate și pe alții…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s