I’ve been Moody-FiedRapcore e genul ăla care amestecă elemente vocale și instrumentale ale hip hop-ului cu punk rock-ul și hardcore punk, așa scrie la wiki. Completez eu că pe la noi nu-s multe trupe de gen sau nu le știu eu. Așa că a fost ceva exotic să ajung la primul meu concert Moody-Fi, duminică seara în Expirat. Am găsit acolo raperi old school cu șepci întoarse, bikeri trași în geci de piele, dar și fete în tricouri cu pisici. Plus io cu tricoul Doomnezeu pe mine. Ăsta era singurul călcat 😜.

Am intrat în sală în timp ce se auzea din boxe Bodycount și am avut un scurt moment de întoarcere în anii ’90, cam pe când începea mixarea acestor genuri care aparent păreau la poluri opuse stilistic. Și mi-am adus aminte că-mi cam plăcea genul. Avea acel extra de care avea nevoie rapul ca să mă miște bine de tot.Warmup-ul a fost unul lung cu momente de DJ și MC de la Giovanni și WAX care mi-au atras atenția. La momentul WAX chiar am zis cine-i tipul. Tupeu, accent de Moldova noastră, oleacă de emoție că era pe o scenă pe care cântaseră atâția grei de gen ( numa’ de Omu Gnom să zic de acum câteva zile la Munteanu Fest). Dar s-a făcut auzit și ne-a strecurat informația că pentru mai mult din WAX se merge pe 19 octombrie la Grădina Monteoru că-și lansează album.Într-un final așteptat de cei vreo 100 și un pic de spectatori au urcat pe scenă și cei cinci care formează azi Moody-Fi: Andrei Prelipcean MC, brazilianul Renan Santos chitara solo ( îl mai găsim și la Guilty), Silviu Ruta la bass și talente (Eyedrops, BABAAVASHI), Edward Ciornea drums și DJ Gharra la butoane cu de toate. Am înțeles că pe anumite piese ( inclusiv la nou lansata Prețul) trebuia să dea cu ei și BMC, dar, cum se întâmplă des în lumea rapului, s-a dat o mică țeapă prin neprezentare. Aia e 😜.

Îi știu de la TU prima piesă lansată acum vreun an și am rămas atent la ce scot, dar n-am prins niciun live să văd cum se mișcă și cum mă mișcă. Ia de aici Intro, prima piesă din seară, plus Stări ca să te fac și pe tine cititorule să intri în atmosferă.Și așa au tot ținut-o. Ei cu poftă de cântat și sala cu poftă de pogo. În acest incident nimeni nu s-a dat cu curu’ de gresie sau parchet. Uite la Interfonu 21 ce dezmăț, ce pogo 🤘!

Prețul e piesa lansată de curând și mi-am zis părerea despre ea aici. Cea mai sinceră și firească băgare de pulă pe care am auzit-o într-o piesă de pe la noi. Să fii pudică și cu un pahar de vin roșu în mână și tot strigi refrenul 😜. Panacotari e o piesă pe care, mea culpa, n-o știam. Oare pe unde mai dau de ea?Daaar, surpriza mare vine de la o piesă nelansată încă și pe care o aștept acum big time. Se cheamă Toxic și va face ceva valuri la scenă în concerte. Nu degeaba au dat-o și la bis. Piesă cu coaie.Un obicei des practicat în lumea hip-hop-ului e jam sessionul și au păstrat tradiția și ei așa că, la final de concert, s-a dat o improvizație la care pe scenă s-au alăturat prieteni din sală: RPG La Sesiune, Wax, Giovanni și Vladimir de la Something Stellar. A fost și un fel de Rest In Power Nosfe.

La plecare am vrut să-mi iau un tricou din merch-ul lor cel nou, doar că n-aveau mărimea mea. O să dau comandă să fiu pregătit la următorul concert 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s