Dublă premieră. paper magik și Bodark

Bodark

Fabrica, seară de miercuri, concurență mare pe profil rock în București. Am ales lansarea de album de la Bodark, “Umaniac” pe numele lui, cu paper magik în deschidere.

Pentru mine a fost o dublă premieră pentru că nu mai văzusem niciuna din trupe live.

Vreo 200 de oameni în public în sala “Claudiu Petre”, majoritatea cumva prieteni sau rude cu membrii trupelor, dar și vreo câțiva împătimiți ai rockului prin public :).

paper magik sunt câștigătorii GBOB din 2016, o trupă tare interesantă, un trio cu muzicieni versatili. Chestia asta le dă posibilitatea să alterneze stilurile uşor , trecând prin câteva registre în aceeaşi piesă. Rock’n’roll, ska, reggae, art punk, chiar ritm de manele uneori, toate se îmbină în ceea ce ei au denumit origami rock. Peste toate tronează vocea lui Dragos Stama care o dă din urlete în operă cum vrea laringele lui. Păcat că nu s-au auzit bine cuvintele. Doar la “Elixiru’ vieții” ce-am mai prins și eu câte ceva. Îi mai caut și în alte locații.

Bodark e deja la a doua lansare de album după “POT” de acum vreo 3 ani, tot în Club Fabrica. Frumos că au avut merchandising cu ambele albume și cu tricouri. Au cântat piese de pe ambele albume ceea ce e un lucru bun pentru fani, se face astfel legătura între etape. Piesele de pe noul album au fost lansate ca single în ultimul an, iar unele au și clipuri deja urcate pe youtube ( “OM”, “Ascundem”, “Pe dinți”, “Erou”). Cântă un fel de grunge îndulcit cu synth și versuri în română ceea ce-mi place. Deci la muzică m-au încântat, dar la show mai puțin. Am văzut emoții, asta e clar, dar sunt de ceva ani pe scenă ca să știe că e nevoie de dialog continuu cu publicul . Vali Mihnea, un lead vocal la bass (rar asta pe la noi) mai avea și lumina în față de nu vedea nimic în public. Prea multă liniște între piese. Rockerii țipă, țopăie, mai aruncă un “Fuck the system!”. Câteva piese s-au terminat cam brusc, păcălind publicul, deci ar mai trebui lucrat puțin la finaluri. Piesa mea favorită de pe noul album este “OM” În rest, treceți în turneu și la cât mai multă scenă \m/!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s