Suburbia Unşpe şi Purple Dandies au dat-o bine în Underworld

20171117_230234

 

Ştiți că-mi place să cobor prin subterane să caut frumusețuri alternative, nu 😉 ? Ei, aşa am ajuns Vineri seara în Underworld să prind o rara avis prin Bucureşti, sibienii de la Suburbia 11 ( a se pronunța unşpe nu unsprezece, da! :p ) şi pe junii mov dandişti de la Purple Dandies. Mă aşteptam să fiu iar singurul ne-student de pe acolo, dar mi-am asumat-o. Cam aşa a şi fost. Public tânăr, de facultate, cu câteva excepții, câțiva chinezi ce căutau distracție, o suedeză care aprecia locul ca fiind fix ca’n Stockholm şi părinții cool ai băieților din Purple Dandies.

20171117_220550

Am ajuns în a doua parte a concertului Purple Dandies. Au fanii lor, fideli, ceea ce e mare lucru având în vedere vârsta lor. I-au fidelizat cu atitudinea lor new punk, dialog smart cu publicul şi, nu în ultimul rând, cu şarmul lor personal. Sunt un trio P-funk alternativ cu divagații ska şi punk când au chef. Şi au chef. O să scoată în câteva zile o nouă veche piesă care-mi place, “Îmi place”, pe care efectiv se țipă studențeşte că-mi place supa la pliiiiiic!! Au băgat-o şi la bis cu tot cu replica punk “jos guvernu’, muie dragnea”. Ce-mi plac trupele cu coaie!

Transpirați, că e o căldură monşer p’acolo, au coborât în public lăsând scena ska-ului ardelenesc, no. Suburbanii de la Unşpe au avut un tur de forță prin capitală, descinzând la Radio Guerrilla la Îmi Place să Logout -ul lui Bogdan Şerban, la Balcony TV la Călina şi Alex şi au pus-o şi de o cântare. Şi ei sunt o trupă care n-are stare şi îşi trage publicul pe scenă. La fel au făcut şi cu Călina Curticăpean căreia nu s-au lăsat până nu i-au cântat un lamulțean şi n-au suit-o pe scenă să-i dea din “apa” lor ardelenească ;).

“Ziua inconştienței naționale” e o piesă cu mesaj, “Shoot to kill” nici nu zici că e cântată de o trupă românească, “Halpai” e ca o halbă sorbită cu paiu’, “Suburbia” e un pogo numa’ bun de pus la o nuntă de punkeri unde au lăsat publicul pe vine şi i-au stârnit la o țopăială drăcească.

No, băieții o fo buni, ne-or grăit molcom ardeleneşte şi ne-or încins ca o pălincă prima’ ntâi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s