EMI / Look up 180° la debut

O să vă povestesc puțin despre un debut inedit în undergroundul bucureștean. E cel al lui EMI ( ElectroMagnetic Interference) proiectul one-man-show al lui Emi Baragan.

Când zic one-man zic tot: muzică , versuri, interpretare, producție, master, scule, tot. O grămadă de energie, timp și talent. A lansat pe toate platformele on-line albumul “Look up 180°” prin vară, iar Sâmbătă seara în Metal Jack a fost și primul lui gigg live. Vreo 30 -40 de spectatori, emoții stăpânite cu o gură de rom și suportul lui Adi Spier la pupitrul de sonorizare. Cei doi au o colaborare faină pe alte proiecte despre care o să vă zic altă dată.

Trei chitări (sau chitare cum s-o zice), ‘j de pedale pentru tobe, efecte, delay-uri, preseturi. Toată piesa, toate trackurile ți se contruiesc auditiv chiar în fața ta. Ritmul tobei, linia bassului, cinele, armonici repetitive peste care intră apoi cu vocea și floricele de la chitara solo. E un performance live impresionant prin desfăsurare. Am reținut și câteva piese “Nu e timp“, “Cut it out“, “Fericirea doare“. Un post grunge cu versuri și în română și în engleză, la fel de interesante în ambele versiuni.

Am ascultat tot show-ul și mi-a plăcut. Se simte totuși matematica melodiilor, iar efortul de concentrare la fiecare etapă a pieselor îmi pare că fură din forța de exprimare solo și din prezența lui în show ca frontman. Nu știu cum va decurge proiectul și care va fi succesul lui la public, dar pentru idee și realizare deja merită un mare Big up!!

În rest, ascultați albumul de studio aici: https://electromagneticinterference.bandcamp.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s