“Mistakes” – Synth-emotions

 

next ex

 

După vreun an și ceva de existență Next Ex reușește să-și lanseze primul album. Bun start! “Mistakes”  a fost lansat pe la sfârșitul lui Noiembrie în Control, lansare la care n-am ajuns din cauza de aflat prin alte părți de pe glob :). Două lucruri mi-au atras atenția încă de la prima auditie: emoția transmisă și inovația sonoră sau cel puțin căutarea ei. “Blended Thoughts” e prima piesă și nu degeaba. Ne avertizează din prima că prin versurile albumului sunt trăirile, emotiile, greșelile membrilor trupei. Și-au expus propriile experiențe pe altarul muzicii. Îmi place când văd și aud asta, dă putere muzicii și reușește să te ducă în starea aia unde muzica vindecă.

Muzical albumul poate fi încadrat la synth-pop, dar cu oscilatii între pop alternativ light ( “Would you“, “Made of Glass“) și trap-pop cu ceva electro prin el ( “Runaway“, “Should“). Oricum se simte căutarea inovatiei sonore și, pe alocuri, le-a reușit bine. De remarcat calitatea vocii Andrei Sofronie și modul cum sunt centrate piesele în jurul ei. Pe “Wrong Time” e și un duet cu Lucia care-ți dă niște chilluri pe piele ;).

Versurile sunt exclusiv în engleză, ceea ce în cazul genului lor de muzică e un atuu, fiind mai ușor de primit în piețele mature muzical din Vest decât pe la noi. Nu știu de ce primele lor single-uri “Hey Girl” și “Close” nu fac parte din album. Pacat! Erau valoroase.

Albumul n-are forma fizică, dar puteți să-l cumparați de pe Bandcamp, ceea ce vă și încurajez ;).

https://nextexofficial.bandcamp.com/releases

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s