Relativ Saltele Gri

Gray Matters nu mai cântaseră electric de vreo 6 luni şi pe clujenii de la Relative nu-i văzusem niciodată, îşi lansau albumul nou, aşa că hai în Expirat să dau puțin din plete mi-am zis. M-a uimit şi întristat cât de puțini oameni erau la o oră după ora de începere anunțată pe eveniment. Maxim 100 cu tot cu fumătorii rătăciți care pe unde. Prin urmare au tras de timp cât au putut. Cam neplăcut pentru o zi de job după care urmează alta la fel. Până să înceapă treaba mi-am aruncat ochii pe standul de merchandising. Am şi luat 2 tricouri, aş fi luat şi albumul dacă ar fi fost acolo. Aviz Relative ;).

Când a început să cânte Laura Brat mi-au dispărut mofturile. Băi ce voce are! Au un stil care poate intra pe multe gusturi. Eu îl numesc un synth-metal , de fapt fiind o combinație de electronic rock şi metal alternativ. S-a văzut că-s cam necântați şi că studioul nu-ți satisface nevoia de energie pe care ți-o iei dintr-un live. Au avut mulți fani în fața scenei, dar sigur au mult mai mulți. Pe Ba Bu nu-l mai luai de lângă synth-urile lui, Băncilă se suia pe toate boxele, Cătă rupea tobele şi Laura ne sfredelea mințile cu vocea ei. Am înțes şi de unde energia asta. Concertul lor a marcat trecerea la o nouă perioadă în viața trupei. Vor urma piese noi, schimbare de repertoriu, concert şi lansare de videoclip pe 14 martie în Control.

O pauză scurtă şi urcă pe scenă clujenii de la Relative. Rap/core/metal un fel de Limp Bizkit ardelenesc. Doi vocalişti cu fluență rap&hip-hop şi o linie melodică energică, spre core metal. O trupă care are nevoie de oameni în fața scenei să iasă pogo. N-a fost să fie aşa deşi au fost tentative. Am stat vreo oră din gigg-ul lor, am dat din cap, m-aş fi băgat la un wall, da’ n-a fost să fie de data asta. N-am prins faza cu măştile trupeților. De ce n-au toți, trecând peste faptul că e cam fumată treaba. Poate or fi rațiuni personale. Şi, măi băieți, dacă tot aveți merch de ce nu-l promovați pe scenă?

O să merg să-i văd la Cluj, sigur e altă treabă ;)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s