Singing Nest

 

Adamsnestwsc

 

Sâmbătă seara de București pustiu. În loc de Vamă am preferat un concert la Clubul Țăranului. Urma să văd primul live in București al ieșenilor de la Adam’s Nest în deschidere la We Singing Colors. Mă felicit pentru decizie. O dată pentru că am întâlnit mulți oameni dragi pe acolo, apoi pentru că am dat și o semnătură pentru campania Fără penali în funcții publice și, nu în ultimul rând, pentru o experiență de concert pe care încă o mai am cu mine.

I-am gasit emoționați pe Răzvan și Vlad. Norml, cântau departe de cuib. Cu toate astea au avut fani în sală! Farmaciștii lui Răzvan ;). Apropos de asta cu facultățile, pentru ei anul ăsta e anul ăla cu multe examene așa că le va fi greu să combine asta cu avalanșa de invitații de concerte care-i așteaptă. Vă aduceți aminte că ei sunt pariul meu pe anu’ ăsta, nu 😉 !?

Au început liniștit, semi-acustic cu So far și That dress. Cam așa a fost și povestea pieselor lor. Majoritatea s-au născu acustic, în cuib, da’ la proba electrică au trecut provocarea distorsului și au intrat într-o noua etapă. Pe nou lansatul lor EP toate apar în varianta asta electrică. EP-ul cu piese de femei sau orașe :). Îl puteti asculta și pe bandcamp. Tot de aici îl puteți și cumpăra sau dona pentru susținerea cuibului 😉

https://adamsnest.bandcamp.com/album/adams-nest-adams-nest-the-ep-2018

 

Viktoria e singura piesă în limba română, singura pe care apare și vocea lui Vlad și care sună tare bine. Poate explorează mai mult potențialul limbii române, zic.

Au baleat un spectru sonor larg, de la folk la post rock și nu știu la ce se pricep mai bine, la acordurile blânde din Karen sau la distorsul power de pe Warsaw? Ideea e că ai ce alege după mood-ul inimii. Gaz Commbes cu Matador a fost singurul cover, o noutate pentru mine.

N-au fost multi spectatori, poate vreo 50, da’ au reusit să-i cheme la un bis neașteptat pentru ei. Mă întreb dacă a fost primul bis din cariera lor :)?Sfatul meu e cât mai multe live-uri si, poate, încercată și o versiune mai extinsă, cu bass de exemplu. Keep on nesting, guys!!

Pauză scurtă și intră We Singing Colors în formula așezată deja cu Roxana, Andrei și 2 x Cosmin :). Party is on!

Cu dans, cu fluierat, cu bătut din palme. S-au întors cu chef de la ceva cântări din Bulgaria. Au prestat piese din ambele albume, Made of Wool, Made of Heavy Metal și Lone Learner . Tre’ să menționez că îmi place cum s-au integrat cei 2 Cosmini. Pe Hunger iese nebunia din tobarul Cosmin Dumbravă și bagă floricele prin cinele. Cosmin de la clape se joacă de-a saxofonu’ pe Say your mine. Mi-au cântat și Cântecul de seară, că fără el nu-s satisfăcut :). Got to get up slowly, You’re not the only fool in this town sună a dedicație pentru toți cei care au preferat orașul gol și liniștit unei aglomerații de la munte sau mare. Merge, da’ finalul cu sărit de pe scenă și dans cu spectatorii a fost pe Out of the City ;). Invitație? Dorință? Eu știu sigur că am făcut alegerea bună ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s