Seară de soul pogo

Titlul vrea să rezume starea de zbucium și liniste din piesele vânturate prin urechile noastre de Alexu and The Voices Insideși de vocile din outside, de la lansarea celui de-al doilea său album.

Da, brașoveanul simpatic și-a făcut fani la București încă de la prima descântare de la Sofar. One man band și multele sale voci și-a lansat EP-ul Luminiscence, în Expirat, în prezența a vreo 100 și ceva de oameni, prieteni, fani sau oameni la prima întâlnire.

Ana Coman a deschis seara. A alternat cum știe ea bine între reinterpretări (așa le zic eu pentru că sunt mai mult decât simple coveruri), dar și piese proprii din care am reținut una, Maybe it’s me, care e tare lipicioasă la timpan ;). A trezit sala, s-a aplaudat, s-a cerut bis. Fain a fost când s-a trezit Paul Manolescu de la Eyedrops că îi cântă Ana Lucruri Simple :).

Pauză și … Shine, intră Alexu cu prima piesă de pe EP. Gigg-ul lui n-a fost doar al lui. A fost o co-muziceală ;). Piese d-ale lui mai vechi, piese de pe EP-ul proaspăt lansat, coveruri, cântate singur el cu vocile lui sau cu vocile prietenilor lui, Ana Coman, Paul Manolescu, Meercha ( venit în fuga de la giggul lui propriu de la M60 spațiul) sau chitara lui Bogdan Ioniță. N-ai cum să nu-l placi. Pe cât e de liniștit și cuminte în afara scenei, pe atât de fiară e pe scenă ;). Te trage acolo și, daca nu reușesțe, o ia la fuga prin public. Pentru prima oară am avut și un trio cu el, Ana și Paul reinterpretând Hei de la Eyedrops. Faină joacă!

Surprize la final! Una de la el, piesa ascunsă în limba româna (singura dealtfel) care apare doar pe versiunea de CD ( pe care l-am primit generos la intrare în costul biletului). Sună chiar bine, eu l-aș încuraja să mai exploreze poezia în limba natală. Cealaltă surpriză a fost din partea publicului care l-a rechemat la 3 bisuri :).

Alexu, îmi placi. I walk with you ;)!

P.S. Mişto artwork-ul albumului by Ruxandra Spătaru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s