Dl Goe goes Posh

La Mastering the Music Business de anu’ ăsta am vorbit cu un englez care mi-a explicat principiul piramidei cu aplicație pe zona undergroundului. Zicea el că baza piramidei sunt cluburile mici. Cu cât mai multe cluburi, cu cât mai multe trupe care să le umple, cu atât vor fi mai multe care vor scoate capul, cu atât mai multe cluburi mari vor apărea și, pe cale de consecință, pe presiunea asta de jos în sus vor apărea diamantele, se vor umple stadioanele :). Makes sense. Bucureștiul e încă departe însă, n-are o presiune reală, organică.

Ăsta a fost un preambul ca să înțelegeți de ce încerc să scot la lumina orice club/pub mic care are tupeu să facă live-uri, în condiții decente bineînțeles. Ăsta a fost și motivul pentru care în weekend am ales să trec prin Posh Birt Select – șucar nume 🙂 unde urma să se producă un live cu nebunii de la Dl Goe. Un subsol pe la Sfântu Ștefan aflat la început de viață și de live-uri. Un sfat pentru ei ar fi să investească într-un minim de echipare pentru live: microfoane, stative, un minim sistem de sunet. În rest locul ales pentru scenă e ok, acustica bună, n-au limită de oră de închidere, prețuri ok la băutură și mai sunt ceva avantaje pe care le descoperiți voi la fața locului ;).

Din punctul undergroundului de vedere cel mai important este că trupele au acces și la un alt public. Am găsit acolo oameni pe care nu-i văd în alte locuri, dar faini și deschiși la muzică ( vezi aici).

Amalgamul lui Goe, varietatea de stiluri prinse în repertoriul lor, de la r’n’r la mahala, de la sonorități balcanice la blues, de la reinterpretări de piese celebre la piesa no.1 la Top 40 Guerrilla – n.b. Golan – plus firul epic din gigurile lor, a făcut ca lumea să fie foarte receptivă, să danseze, să pună des întrebarea: “Cine-s ăștia, că-s tare talentați?”. Așa se crește reach-ul organic offline ;).

Deci, aveți un loc nou unde se poate cânta. Scrieți-le pe pagina de fb că răspund. Iar voi, mișunători prin locuri noi, aveți ceva pe listă. Cu plăcere:)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s