Music by Marú

   Era martie 2018 când am auzit-o pentru prima oară pe Marú la #Nesemnații lui Bogdan Șerban. A fost love at first hearing. Cred că The richest girl in town a fost prima piesă pe care am auzit-o. Între timp Marú are deja primul ei album, lansat cu un concert live în Control pe 22 octombrie. Ea n-a apărut din neant. A studiat chitara la Viena vreo 6 ani, timp în care pare că a acumulat multe de spus și, mai ales, de cântat.

   12 piese fiecare cu povestea ei, fiecare ca o ședință de terapie a sufletului. A zis-o și ea, am simțit-o și eu, muzica e cea care i-a pansat rănile de-a lungul timpului și acum ne dă și nouă, cu altruism, din ea. Welcome Love Back e titlul albumului, semn că muzica și-a făcut treaba. Modern folk with a twist of soul. Vă recomand să-l ascultați singuri, eventual cu o cafea, într-o duminică dimineața. O să vedeți voi de ce. Dați-vă timpul ăsta.

Pentr-un nou început mai curat

Pentru tot ce-ai avut și ai dat

Pentru tine și inima ta

Caută-ți jungla ¹

¹ versuri din Jungla, proaspăt lansată, cu tot cu clip. Am modificat ultimul vers ca să susțin ideea de mai sus, sper să nu se supere pe mine 🙂.

   Am văzut-o cântând singură sau acompaniată, în spații mici sau în aer liber și apoi la lansarea albumului. O seară de marți în Control e cu două tăișuri. A fost multă lume și mulți erau veniți special pentru ea. Asta e hrană pentru un artist ca ea. Dar au fost și mulți neinteresați de muzică. Zumzetul vorbăriei lor a fost sâcâitor. Totuși uite aici cum a fost. Mai că aș fi luat microfonul în mână să-i rog să acorde respect artistului și celor veniți acolo pentru muzică. Pe lângă asta tobele și basul au furat din vocea ei, acoperind-o câteodată. Poate un cajon și o altă chitară ar fi completat-o mai bine, nu știu. Oricum sunt bucuros că am prins CD-ul, la care trebuie să remarc coperta. Cine a făcut-o cred că o cunoaște bine 😉. Aaa, are și tricouri în aceeași temă pe care le găsiți zilele astea la Printoteca pe Lipscani. Bine ne-ai venit, Marú!