Panfleu

Mi-a zis mie cineva că miercuri seara pe 6 noiembrie la un birt de pe lângă Sărindar vin unii de dau băutură fetelor și pun muzică, mai necunoscuți așa. Am zis că e o suprafață utilă de agățat că v-am zis că nu mai merg în Centru Vechi. La intrare era un afiș cam ciudat de ziceai că-i seară de lectură din Geo Bogza. Înăuntru cam întuneric pentru lectură însă. M-am dumirit repede. Era sala unde se dădea băutura. Da’ cam ciudăței oamenii pe acolo. Toți cu tricouri negre de ziceai că-i doliu și cu niște scălâmbăieli pe ele de alea de vedeam la trigonometria aia păcătoasă.

Pe scenă 4 vlăjgani tot cu tricouri negre, 3 chinuiau niște chitări și unul dădea la tobe. Am întrebat și io lumea ce-i cu ei. Cică ăla cu barbă nu prea știe muzică, da-i IT-ist și n-are ce face cu banii. Unu-i din Buzău de stă în mijlocul scenei și e mai fercheș așa. Pe al treilea chitarist parcă-l mai văzusem și prin alte locuri, cred că mai cântă și cu alți lăutari. Băiatu’ de la tobe era mai pe mușchi așa, da’ cică a fugit din țară să studieze estetica frumosului pe la briți. Dar ce-are dom’le facultatea de la noi, nu vă mai ajunge!?

În fine, au chinuit vreo oră și ceva instrumentele alea. N-au avut bani și talent să meargă la facultate la Rock și au mers la ceva un fel de post-rocăreală. Niște melodii așa fără cap și fără coadă, niciun vers acolo. Ba se văietau chitările, ba intrau cu drujbele. Și ce nume de piese aveau! N-au și ei PR, n-au simț estetic! Auzi! Nu faci dumneata ordine la mine în birou, Decât să-mi pui zacuscă mai bine-mi ții pumnii sau Pantelimon? Nu, că mă retrag.

Mda, cam slăbuți. Uite aici cum a fost. D-aia n-au bani de tre’ să le dea prietenii câte 1 leu de-o dedicație. Și-au lansat cică albumul, sanchi, pe casetă. În 2019!! :))).

Păcat, că țara asta are muzicieni de valoare inestimabilă și tineretul pierde vremea cu d-ăștia. Avem o țară frumoasă, dom’le! Am Fost io La Munte Și Mi-a Plăcut ;).