Some Days of Confusion

Poate ați observat, poate că nu, încerc să alternez stilurile muzicale de la gigurile la care merg. Nu de alta, dar te saturi și de cartofi prăjiți și ai vrea un MBS :). Ei la mine în seara ploioasă de 20 noiembrie era poftă de ceva metal, un prog modern dacă se poate. Așa s-a ales Expiratu și Days of Confusion cu mine-n sală.

Days of Confusion sunt de vreo 10 ani în lumea undergroundului, membrii trupei sunt băgați prin mai multe trupe și, timp de vreo câțiva ani, au avut o competiție mișto cu Goodbye to Gravity pentru suprmația pe progul nostru până când …

Frumos pentru ei și bine pentru mine că în deschidere au avut o trupă la prima audiție. Safari Sky. Trupa n-are nici un an de la înființare, doar o mână de concerte și merge spre granița progului cu stoner și poate un pic de grunge. Membrii nu-s puștani ci mai degrabă la vârsta aia la care ai mușcat puțin din viață și job și vrei să te întorci la visul cu trupa de liceu. Mie vibe-ul ăsta mi l-au transmis. Cool băieții, cu un vocalist cu potențial mare și pe scream și pe low – un Jim Morrison like-, doar cu vocea dintre mai are nevoie de fine-tuning. Mi-au plăcut mai mult pe engleză decât pe română, dar de apreciat că deja au piese cât să scoată cel puțin un EP. Vine curând și primul lor clip ;). Uite aici un pic din atmosferă.

Pauză de merch – da, da, mi-am luat tricou 🙂 – și apoi începe clipul la Lia (Râmâi Cumva) prima piesă în limba română de la Days of Confusion. Fuck!! De ce le-a trebuit atât să exploreze asta!? E clar un drum de mers, băieți! Și la clip au lucrat ceva. Un supra-basm Scufița roșie meets Lord of the… Keys ;). Cecherau ⇓

Apoi s-a dezlănțuit progu peste noi. Cu tot cu djent și vocea lui Cosmin la care n-ai cum să reziști și te apuci să scoți demonii din tine. Mă gândeam cum ar fi un battle pe voce cu el și Buhățel de la For the Wicked.

A fost War ( vezi aici), a fost The Guest, a fost Eternal Summer cu emoția ei cu tot, Seeds, Memories from my future lives. Au cântat cu poftă, au fost primiți cu poftă. Fanii au fost acolo, cu ei. Cu versuri, cu tricouri, cu amintiri și cu viitor. Băieții ăștia fac deja parte din istoria rockului românesc, da’ fain e că fac parte și din viitor, iar cu noua piesă Lia li se deschid noi perspective pe care eu le văd, cumva, rocking good 😎 \m/!!