Punk la demisol

Cu ocazia zilei de miercuri am descins inopinat la Have a Cigar Pub pe Dianei din trei motive: să ascult ceva punk, să văd pentru prima oară trupa Control 13 și cum arată spațiul nou de concerte de acolo, din demisol. Precizez că prin locul ăla s-a mai cântat ocazional, fără mine, dar acum pare că începe treaba serios, deci țineți ochiul pe fb-ul lor că se anunță nume interesante 😉.

Locul fain, destul de bine proporționat, cred că intră la înghesuială vreo 70 de spectatori. Acustica bună, ceva scule, lumini, ecran de proiecție, plus un mic bar la subsol ca să nu fi nevoit să tot urci la refill. Cred că va fi cea mai mare sală mică de concerte de pe zona undergroundului.

Era ceva lume când am ajuns. Majoritea tineri spre foarte tineri, undeva la final de liceu sau un pic mai sus. Normal, în zona aia se învârte și trupa, cred că la 20 și un pic.

Un punk bun, cinstit, oarecum de școala americană, foarte energic pe alocuri asta mai ales datorită solistului care țopăie și dansează întruna. Asta-i bine, doar să nu treacă în zona de too much. Trebuie luat ușor publicul să nu-l sperii ;). Sunetul decent, deși aș fi dat un pic mai tare chitara și un pic mai jos tobele. Se aranjeaza ei pe parcurs, odată cu experiența de scenă.

Un mare plus e că au piesele lor deja, eu am numarat vreo șase. Bagă și ceva coveruri din clasicii de gen, iar asta e chiar ok pentru o trupă la început. Le recomand să spună și piesa și trupa să facă si educație de gen cu ocazia asta 😉

Check it cum a fost 👇👇👇

Am mai remarcat o piesă protest introdusă de vocalist cu un f**k the system la adresa profesorilor din școli si a sistemului de învățământ ceea ce m-a dus spre ideea că sunt încă ancorați în zona aia, dar apoi pe alte piese au dat-o cu protestele sociale. E o dihotomie aici între protestul adolescentin și cel adult, fiind diferențe de motive, de stare, de apucături. Încă se caută pe zona asta. E timp.

Fain e și că au avut o gașcă destul de numeroasă de fani și prieteni, contează mult la început asta. Eu tot mă întreb însă de unde pofta de punk la generația lor ? O fi de la vremurile pe care le trăim știut fiind faptul că în perioade de stres social muzica de protest erupe? Or simți ei ceva ;).
În loc de concluzie: Questioning anything and everything is punk rock. (Henry Rollins -punkist)

Keep on the good punk!

20200213_1426261503056424.jpg