Cămara cu rap #1

Salutare și bine ai venit în cămara cu rap. Planul este ca o dată pe lună să vorbim despre cinci piese apărute în luna respectivă. Foarte greu de selecționat, mai ales în perioada asta în care toată lumea lansează chestii. Dar hai să lăsăm vorbăraia și să trecem la treabă.

ESSERE – Cuvinte (Freestyle Session)

Essere (stilizat ESSERE, “a fi” în italiană) ne bucură zilele astea cu o sesiune de freestyle. Puținele release-uri ale lui ESSERE mențin o constantă surprinzătoare a calității, un flow fluent și dume sublime fără bășini de pseudo-intelectuali.

Metrica din a doua parte a melodiei e foarte interesantă (min 1:30), pauzele dintre versuri creează un ping-pong de cuvinte pe care dacă nu-l prinzi de la început poate părea aleatoriu. Dacă ți s-a făcut poftă de a fi, poți continua cu tripul existențial din excese, apoi ți-o poți da la chill pe melodia de debut a artistului, a fi.   

Zmoalacazan – staț acas

Nu cred că are sens să încerc să descriu ZmoalaCazan. Nici el nu știe ce face exact, nici noi nu știm ce face exact și asta e mega bine atâta timp cât continuă să facă ce face (exact). La producție e un băiat din Texas, walzbeats. Check this shit out, omu’ rupe 😎!

NCTK – Session 4

Nctk sau băiatul dă pă Franța sau băiatul dă pă State sau pur și simplu “Nu critica” ne calmează din nou nervii auditivi cu ultima bucată din seria “session”, ajunsă la numărul 4. Piesa e simplă, iar împreună cu celelalte sesiuni reprezintă CV-ul muzical al lui Nucri.

De asemenea este și o critică la rapul și modul în care se face rap în momentul ăsta în România. A ridicat ștacheta cu piesa asta? Nu. Dar își menține nivelul, iar fanii lui sunt fericiți cu asta.

—————————————————————————

Chilltertaining – remixed feelings [beat tape]

Sărind în hiper-tren(d)ul beaturilor lo-fi hip-hop ce simulează electronic (sau nu) calitatea scăzută a echipamentelor de producție și redare a muzicii din anii 80′ și 90′ Chilltertaining lansează beat tape-ul remixed feelings.

Dacă marea majoritate a beat-tapeurilor de tip “lo-fi beats to fuck your boring wife to” pot fi uitate într-o secundă de la ascultare, materialul lui Chill se detașează și lasă o impresie în timp asupra ta.

—————————————————————————

Dilimanjaro & Phunk B – MCii se poartă de parcă n-ar știi

O combinație care e foarte greu să dea greș este dintre cei doi grași Diliman și PhunkB. Flow-ul lui Dili e ca atunci când tai o creangă cu toporul și creanga vrea să îți spună ceva , dar tu pac cu toporul ai tăiat-o până să iasă toată propoziția pe gura crengii. Are sens, nu? Sau, iar am scăpat prea mult?! Hai, ascultare placută!


Cuvânt de final – dacă lansați materiale noi și vreți să audă și frughoul de ele le puteți trimite la frughoulu [at] gmail [punct] com, cu mențiunea că trebuie să conțină în titlu cuvintele pt cămara cu rap 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s