Sacoșa cu prospături #170

Dacă-ți place ia-l de aici


Hai să încep ca la CanCan 🤣. M-a luat un confrate de underground la întrebări cum stabilesc io cine intră la sacoșă si în ce ordine. M-am bucurat într-un fel. E ca o confirmare că se uită cineva la ce faci. M-am și ofticat un pic că parcă mă lua la rost, dar mi-a trecut. Răspunsurile sunt așa. La sacoșă intră ce-mi place mie ca spectator din ce-mi trimiteți voi pe mess, mail, whatsapp și ce-mi mai pică în plasa feedului de febeu, iar ordinea mai nou e făcută cu un randomizer moca de pe net 😄. Asta dacă nu văd io vreo poveste între piese. Gata. Lămurit, sper, confratele.

Să trecem la sacoșă că e una în care sigur fiecare cititor va găsi cel putin o trupă pe care n-o știa. Pariu 😄?

ZØLTANHey World Când dau de artiști de care habar n-aveam și-mi plac de la prima ascultare e ca și cum aș fi câștigat la loto. Așa e și cu Zoltan Sebestyen din Cluj care vine cu un indie-pop melodic situat între DM-ul anilor 2000, Woodkid si restul de 83% inspiratia lui. Un bitter-sweet song de ciudat 2020. Videoclipul e dovada clară că n-ai nevoie de cine știe ce efecte sau producție ca să susții mesajul piesei. Foarte mișto construit momentul de final care … m-a rupt!! 2020 Won’t kill my (he)art! Gasiși tricouri cu mesajul ăsta aici. E de lăsat nepoțior!

cloverfieldPocahontas Ciucango indie. S-a luat grunge si s-a tras pe folk. A ieșit nestemata asta. Simplă prin linia melodică, dar pervers de strecurătoare la suflet. Habar n-am cine-i la voce. Poate domnișoara de la bass. Nevermind. Hmmm… Damn! I-am descoperit pe covidie așa că sper să nu dispară – sau să nu țiăa fckvd19 atât de mult- și să-i prind la un live la București sau oriunde.
MurielScratching Bones Dacă nu ești în temă ai putea zice că-i o piesă Nirvana unreleased. Grunge a la Seatle, bine executat. Nu-i o trupă tribute ci una care vrea să ducă genul mai departe. Bun așa! Mai trebuie umblat la nota personală. Dar ce bine e să vezi că nu vor toți să cânte trap sau glam rock 😉.ZimbruThe Ground Maaan!! Cum sună și ce zice piesa asta! Disco-punk de la Cluj cu un aer retro dat în principal de keyboards și cu vocea inconfundabilă a Teodorei Retegan. La partea de lyrics se pierde legătura cu zona disco și se intră în chestii mult mai profunde. Un fel de manifest al pierderii legăturii cu natura din cauza acerbului capitalism și a goanei după a avea în loc de a fi. Piesă de dansat cu trup, minte și suflet. Mișto ce se întâmplă cu trupa asta. Big up!👍👍👍Secret SocietyParadise Aici intrăm pe filiera masonică. Clip filmat în Micul, dar si marele Paris Rock din era de glorie cu influențe Bon Jovi sau Deep Purple foarte bine executat tehnic. Le au băieții! Salut revenirea lor după vreo 3 ani de pauză. Salut și metafora paradisului 😜.
Islaz feat. Jean AmericanuFeată nică Se cam fac toate piesele de pe Mă cheamă Piteștiul cel mai proaspăt album al lor. La sacoșă vin de data asta cu insert de acordeon de la Jean Americanu și grai armân. Pfai! Ce dezmăț, ce hore s-ar fi învârtit pe la festivaluri anul ăsta pe piesele lor! Foarte bine intră pianul de piept pe piesă. De mare efect.NEON x OIEEDrown Când te lasă timpul să scoți piese din sertar ies chestii d-astea. Păcat că n-ai sălile de concerte sau festivalurile disponibile. Băieții de la NEONRadu &Relu – au găsit în sfârșit timp să lucreze la proiecte on hold și, împreună cu vocea maghiarului OIEE, au finalizat sub BandingApp piesa Drown. Imaginați-va cum ar fi sunat la un Electric Castle, Awake sau Afetrhills pe la miez de noapte.Apple JuiceBench at the end of the world Recunosc că aici am măsluit randomizeru’. Mi s-a părut fain să închei sacoșa asta cu o trupă care pare că acum, tocmai pe vremurile astea, a găsit de cuviință să iasă la lumină. Exact ca în mesajul lui ZØLTAN. Nu, 2020 n-o să ne omoare frumosul din noi. Și ei vin fix cu asta, un rock progresiv, ușor psihedelic, executat oarecum acustic ca rupt din epoca romantică a acestui gen. Tupeu pe ei să vină așa, cu piese nu perfect lucrate la studio, dar care păstrează farmecul ca de live. Hai să ne așezăm toți pe banca de la capătul lumii… fără distanță de siguranță ♥️.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s