Sacoșa cu prospături #220

Așa zacuscă de sacoșă cu de toate-n ea n-am mai avut de toamna trecută. Luaț’ cu pâine și fiți milostivi și dați și la alții 😜. Pentru mai multe bunătățuri locale dați o privire aici.


Fine, It’s PinkSailor || Yesss! Un material nou, videoclip și piesă, venit dinspre ieșenii ăștia talentați. Mai puțin trip-hop de data asta și mai mult alternative pop și a ieșit o piesă care poate fi ușor reținută și, eventual, fredonată. Versurile sunt simple de data asta în structură, complexitatea rămânând în mesaj și joaca de cuvinte You’re out, I’m in… Frumoasă metafora Sea/She – Sailor/Him. Iar navigatul ăsta despre care e vorba-n piesă cred că nu e neapărat cel exterior, ci mai degrabă cel de pe tulburatele mări interioare. Un videoclip arty plin de (i)ele și simboluri apă/foc, un far în noapte și un aparent rătăcit vrăjit navigator. Doar o observație. Not all hurricanes have girls names 😜.Kara Lisboa || Na că s-a înhăitat Kara de Timișoara cu un rapper MarkU de Brooklyn și ne dau o piesă experimental hip-hop cu incursiuni R&B. Foarte chill vibe-ul și, deși n-am ajuns niciodată pe malul Atlanticului de Lisabona, îm transmite cumva stare de Lisboa.Thy VeilsHere we are Sideral || PSIHODROM RECORDS a lansat TROIS, cea de-a treia compilație a casei timișorene, realizată de artiști din scena electro-experimentală din România. Aceasta conține 21 de producții și poate fi ascultată online gratuit pe canalul Bandcamp al Psihodrom. Aveți ce asculta acolo. Eu am extras pentru exemplificare piesa Thy Veils, un electro dansant peste care se așterne vocea Alirei Mun cam cum se așează ceața peste câmp în diminețile de octombrie.


Mars And DaemonsSensory Overload 2021 || Aceasta nu este o piesă nouă, dar marchează o nouă etapă din viața proiectului MAD aka Mars And Daemons. Inițial pornit de Marius Andrei Dima proiectul one man band s-a transformat într-un band per se: Marius Andrei Dima – Synths, Alex Mitroi – Guitar, Vlad Casian – Drums, Laur Cățoiu – Bass, Claudia Pirvu – Pads. Piesa își păstrează mesajul și menirea inițială. În caz de avarie și overload de stimuli și factori externi care tind să te ducă spre nebunie poți utiliza această piesă ca loc de refugiu, ca scut sonor. Puneți-o bine că vin vremuri agitate 😉.


Adam’s NestCamping Home || Nici asta nu e o piesă nouă ea apărând pe IREZISTIBIL, albumul lor de debut lansat în iulie 2020. Merita scoasă în evidență piesa asta chiar dacă e doar un lyric video. Cu tot distorsul ei de pe final e o piesă liniștită, liniștitoare care, ca și la piesa de mai înainte, poate juca rol de scut, de ascunzătoare pe vremuri nasoale. Poate ca o întoarcere în acel loc sigur din vremea copilăriei când ne construiam cortul în casă. Bine, bine, măi băieți frumoși, da’ ceva nou când ne mai dați din cuib 😜 ?Lil Obeah meets Marius CostacheTITAN || Asta e o noutate la sacoșă și, trebuie să recunosc, și pentru mine din punct de vedere sonor. Îmi era neclar ce e cu dub-ul ăsta. Am aflat că e un derivat din muzica electronică care a crescut din reggae și ritmurile lui și care pune accent pe zona de drums și bass, de obicei reinterpretând piese existente într-o cheie nouă. De data asta Obeah (cine-o fi Obeah?) o face peste o piesă jazz și asta pare să fie noua aventură din proiectul său. A ales În Titan de la Iordache (uite aici originalul). E atât de transformată încât doar o ureche avizată o poate recunoaște. Mie mi-a fost greu. Și uite ce trupă a înfăptuit asta: Obeah – Voce/sample, Marius Costache (Studio 148) – Producție/sample, Winston Williams aka Horseman – Drums/percuție, Michael Acker – Bass, Adi Stoenescu – Keyboard/Pian/Organ, Alexandru Arcuș – Flute, Cristiana Bucureci – Tulcea Vocals. Ditamai titanii 😉Natasha Cri Berceni feat. KELABRASU x MATTEO ISLANDEZU || Din Titan în Berceni, de la jazz la maneaua electroghetto. Am auzit-o în Expiratul din Vamă și mi-a atras atenția publicul care o rupea pe dans. 20 de ani, amatori de playlist Expirat, cu vocabularu’ la ei. Binesse! La o ascultare superficială zici că ce-i cu prosteala asta, dar ia bagă urechea mai bine. Sunt niște referiri pe acolo prin text care nu-s accesibile oricui, semn de discuții mai mult decât la o sămânță și-un pet la bordură. Să nu mai zic de acorduri și toate prepozițiile la locul lor. Plus un solo de chitară care a fost hookul pentru mine. Videoclip DIY în care găsim ceva simboluri specific bucureștene, nu doar Berceniului 😉.Tourist One and the same || Melodic hardcore punk din București și împrejurimi. Au stamina băieții ăștia. Ca să-i vedeți live tre’ să aveți noroc și fler. Eu am avut noroc și i-am prins la un DIY show la Filaret 16, chiar la filmarea asta. Un concert boutique, o repetiție cu public cum zic ei, dar cu mega-energie storsă din ei și din noi. Nu știu unde să vă zic să dați laic&folou, dar vedeți că au bandcamp aici șa.

One thought on “Sacoșa cu prospături #220

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s