ATTN / Ohhimark – what we can’t seeFoto Anca ColeașăA trecut nebuneala, ne-a băgat covidu și vremea la hibernare așa că am iar timp să ascult din albumele lansate în ultimele luni. Aveam chef de ceva și melodic, dar și mai rough. Cam pe la prog mă gândeam și numa’ bine că am luat la ascultat what we can’t see albumul de debut ohhimark, trupa româno-franceză care activează deja de vreo 4 ani, dar din motive care n-au ținut de ei abia acum au reușit să ne dea primul material discografic.

8 piese/ 48 de minute / progresive rock with a twist. Twistul vine din mai multe direcțiiȘ alternative metal, post-rock, ambiental sau metal classic. S-au jucat și aproape fiecare piesă este de fapt o conjuncție de mai multe sub-stiluri grefate pe filonul progressive. Ceva din modul cum e abordată partea vocală pde la Ștefan Sandu mă duce chiar cu gândul la grunge-ul anilor ’90. Remarc o secție ritmică foarte complexă și aici unul din francezi e de vină aka Virgile Prod`Homme. Sunt cumva racordațí la ce se întâmplă în noul val de rock progressive de pe afară. V-aș da nume, dar nu mă dau cunoscător. Poate Karnivol? Mai ziceți și voi după ce îi ascultați.

Mi-au oferit o experiență de ascultător destul de eclectică, aici intrând și artwork-ul albumului în format CD. Nu neapărat costisitor, dar ceva care să impresioneze. Made by Petra Martin și Radu Damian. Probabil veți putea găsi albumul pe la concertele lor când or mai fi, altfel îi puteți susține cumpărând albumul digital de pe bandcamp de aici.

Foto Anca Coleașă

Recomand ascultarea albumului la un sistem capabil și să-i dedicați timp. Știți deja că progul nu e o muzică de ambianță sau fundal, trebuie să-i dai toată atenția ca să pricepi ceva. Și-au ales un stil care excelează prin virtuozitate tehnică, dar nu neapărat cu săli pline sau milioane de view-uri.

Ohhimark a fost în deschiderea Grandeur de la White Walls în Quantic alături de W3 4R3 NUM83R5 și aud că au intrat și pe mâna unui om care cunoaște cu ce se mănâncă rockul pe la noi. God speed!

După ascultarea de câteva ori a albumului rămân la preferata mea, Paragon, piesă care are și videoclip, primul al trupei. Aștept părerile voastre pe adresa redacției cu piesa preferată 😉.

Cei cinci ohmi sunt (nu neapărat în ordinea asta): Octavian Ristici (chitară), Alexandru Mitroi (keys &chitară), Virgile Prod`Homme (tobe),  Ștefan Sandu la voce și Radu Palade (bass).

Foto Anca Coleașă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s