Liliecii la Control


E o trupă în București care lansase o campanie șucară și inventivă de promovare a concertului lor din Control. Începând de la afișul kitch-like de inspirație nouăzecistă, continuând cu frameurile de profil pe social media de aceeași inspirație pentru fanii înflăcărați și până la video de promo a la Tineri și Neliniștiți 🤣. Avea tot ce trebuie campania. N-au avut timingul însă de partea lor. Sau a văzut Putin că e posibil să-l detroneze la reach cu războiul lui și a dat mai devreme ordinul de atac.


Despre Dimitri’s Bats și al lor concert din 10 martie din Control vă zic. Ne-au obișnuit deja cu concerte concept. Sub premisele știrilor dinspre Est și al onorabilului lor gest de a dona încasările pentru cauza sprijinirii oamenilor care fug de război, dar și a proaspetei eliberări de sub jugul stării de alertă covidale mă așteptam să fie cu sold out și înghesuială ca-n vremurile de dinainte. Spre marea mea surprindere n-a fost așa. Să zicem că a fost un sold out pe condiții pandemice. De ce? N-am idee. Poate anxietatea generată de război, poate dezobișnuința de a merge la concert, poate lipsa măștilor 😜.Și cum ne așteptau! Ce butaforie glossy-Jumbo decora sala mare din Control! Draperie strălucitoare, trandafiri de plastic pentru fete la intrare, mileuri cu bibelouri, șarpele pe microfon, baloane cu dragoni, unicorni și rechini. De toate ca la un disco-bâlci. Când kitschul e trollat fin și smart iese ceva bun.

Obiceiul bun de a începe la ora scrisă pe eveniment începe să se piardă, din păcate. Am înțeles că au fost și niște chestii comunicate greșit. Oricum, a început cu întârziere acceptabilă și cu vreo sută și ceva de oameni la scenă. Intro de mare efect. Erau din peisaj și ei cu accesorii din sub-cultura de gen care mai de care mai strălucitor. Pe o strigare de cântec de la Fuego cred s-a dat startul cu Radu Osaciuc începând să cânte din culise apoi cu o intrare de star în uralele sălii. Cool outfit și la el cu cizme cu toc de 3 cm și sacou strălucitor. Bucuria fotografilor 😜.Surpriză pe scenă. Clăparul Andrei Drăgușanu a devenit chitaristul Andrei. Aveau chef să cânte, se vedea și simțea asta. Au deschis setlistul cu SHE, cea mai recentă piesă a lor. Dansantă cum e a avut efect imediat în mulțimea care s-a pus degrabă pe balans. Bottom of the Ocean, High All Night, Lights Out, lumea le știa, le anticipa și era vibe de distracție. Distracție pusă pe pauză pentru minutul serios în care Radu a descris contextul și scopul concertului cu un speech scurt și la obiect.


Apoi back to setlist cu Dancing and Falling, Be alone. S-a acordat ukuleaua pentru Titanic, btw mi se pare foarte bună piesa asta. S-a dat și o premieră cu Get Your Fix, probabil un single ce va urma curând. Nu m-a cucerit pe loc. Aștept s-o reascult.

Momentul cu Cornel Ilie de la VUNK nu l-am înțeles. Da, a avut lipici la public să reasculte 1000, s-a cântat, s-a aplaudat, dar nu m-am prins cu ce s-au ales Liliecii din asta. Dacă ar fi intrat Radu la duet cu el sau dac-o făceau un fel de cover aș fi zis că e o chestie, dar așa pentru mine n-a rămas decât ca un moment inedit și atât. Poate mai rafinează ideea.Cold de final că tot ne aștepta frigul de sub-zero din martie de afară. Asta nu înainte de bis, care a început cu ceva dintr-o piesă populară. Neașteptat și chiar mișto. Îi prinde bine pe băieții ăștia inovarea. Au skilurile să le aplice și pare că au și idei. Nu le înțeleg eu pe toate, dar asta n-o să-i oprească. M-am luat cu berea apoi și am uitat să iau un balon d-ăla pentru fi-miu. Chiar, ce-or fi făcut cu ele 😊?


P.S. Am uitat de merch! Stau bine pe zona asta fiind la fel de inventivi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s