The Underground Lot || tourist

CU 6 LUNI ÎN URMĂ

Apoi au început să curgă câteva săptămâni de concerte în stânga, în dreapta, în sus și în jos. Nimic special, doar cântăm cu toții la aceleași mese. Cu toții, dar la rând, după ăia mari. Am cântat și eu de câteva ori, a fost frumos.

ÎN PREZENT

Pe cealaltă parte a baricadei avem Filaret 16 (Șaișpe), un loc în care nu am pășit încă, dar de care mă mândresc că știu. Aruncați o privire la programa lor și vă veți da seama cu ce se ocupă. Lăsați și o donație.

Tourist sunt una dintre trupele ce s-au materializat de curând în urechile mele și pe scena de la Filaret, iar băieții ăștia chiar știu ce fac. Între un material discografic scurt și la obiect, un single mai… altfel, la gig-uri DIY și o imagine turbo melodic vhs punk, am reușit să îmi fac curaj și să îi întreb câteceva.

RC: Ce bine sunați! Mi-ați rupt capul! Cum de atâta chef pe voi?

tourist: Noi în Tourist facem ceea ce ne place. Atunci când faci ceea ce îți place, cheful vine automat.

RC: Cine e turistul din spatele trupei? De ce tourist? De când tourist?

tourist: Turistul este chiar Ionuț Turist, toboșarul. Numele trupei a venit de la vorba: „Hai mă când mai repetăm cu Turist”. Practic, suntem cu toți turiști din iarna anului 2018.

RC: Era să vă prind live de 2 ori, dar se tot întrepătrund chestii. Cum stați cu manifestările live în perioada asta?

tourist: Mâncăm ce prindem, următorul concert anunțat are loc între 5-7 august în Bulgaria. Până atunci, nu se știe.

RC: EP vs. album vs. 3 melodii scoase pe bandcamp. Care e cheia succesului? Sau sunteți adepții valurilor tsunamice-creativ-spontane?

tourist: Ce ne taie capu’, aia facem. Planul de release-uri s-a schimbat de la an la an, deoarece avem perioade când suntem super productivi și perioade când suntem prea ocupați cu celelalte pasiuni personale.

Când am lansat demo-ul de 3 piese eram foarte entuziasmați că începusem să învățăm să ne producem de unii singuri piesele. Fiind pandemie și lockdown aveam foarte mult timp liber pentru a înregistra și pune la punct piesele pe care le aveam în cap deja de 2 ani. Ne-a luat aproximativ o vară întreagă să pregătim lansarea de demo, cu tot cu mix, master la piese, photo shoot, visuals, socials și platforme de streaming. A fost o perioadă bună și ne-am apropiat și mai mult unul de celălalt, că na, ne face plăcere să vedem cum munca ne înflorește.

Cheia succesului încă o căutăm, dar nu vrem să ne grăbim. Luăm totul ușor că până la urmă ne doare la banană. Sigur, dar încet.

RC: Nu îmi plac clasificările muzicale, dar clar nu cântați jazz hawaiian. Arătați, sunați și respirați aer în zone DIY. Ce ne-ar trebui în underground ca să fim mai bine?

tourist: Până la urmă noi nu suntem muzicieni, dar ne place muzica așa de mult, încât vrem să și creăm, așa că venim cu soluții pentru a face lucrul ăsta posibil. Efectiv ne uităm pe YouTube la  „how to make metalcore song”. Cât despre underground, s-au zis atâtea, că nu mai are rost să ne exprimăm opinia.

RC: Top 5 albume pe care Hefe vi le-ar pune pe repeat ca să vă spele pe creier de DIY.

tourist: Deja am ascultat toate albumele Deftones.

Deci în august vă faceți bagajele și plecați în Bulgaria, dar nu la plajă, la Extreme Summer Fest 2022.

One thought on “The Underground Lot || tourist

Comments are closed.