The Underground Lot || Avoid Humanity

Luni. 18 iulie. 5:24 PM. Plecasem de la birou. Eram în metrou. Am ațipit pe scaun. Capul mi-a alunecat ușor spre doamna din dreapta mea. Cu un spasm involuntar mi s-a redresat. M-am trezit. Am obiceiul să adorm neobișnuit de repede. Nu era ok, am adormit pe bune. Am trecut de două stații de Piața Victoriei. Sunt amețit. E aproape 6 PM. Trebuie să mă întorc acum. 6:05 PM. Iau metroul înapoi. Îmi scot căștile cu fir din rucsac. Deschid Spotify. Doar ce l-am plătit. Mă gândesc să anulez abonamentul. În recomandări îmi apar – AVOID HUMANITY. E aproape 6:30 în momentul când ajung acasă și termin EP-ul Apex of Impurity. Oricum somnul mi s-a dus…

RC: What’s up și unde e acest up pentru voi vara asta?

A.H.: Abia am terminat turneul Burn Humanity așa că am luat o pauză să ne gândim ce facem mai departe. Vara e mai lentă pentru noi din punct de vedere al concertelor, dar pregătim câteva chestii pe fundal. O să apară clipuri la piesele “I AM DEATH” și “DIRECȚII” feat. Aliosa. Cea din urmă va fi prima piesă Avoid Humanity în limba română.

Pe 6 august o să cântăm la Feelgood Fest în Serbia și în septembrie la Black Sea Rocks Fest în Corbu. La toamnă sperăm să cântăm în orașele pe care nu le-am putut include în turneul din mai.

RC: “Respect the place/ Respect the people”, dar cum rămâne despre respect the scene? Cum credeți că s-au schimbat relațiile între muzică și public în ultimii 10 ani, după pandemii, tragedii și diverse miasme politice?

A.H.: Relația muzică / public a fost dintotdeauna dubioasă mai ales pe nișa asta de underground unde ne învârtim noi. People come and few stay. Din contextul ăsta politico-pandemico-undergroundist lumea a ieșit mai deschisă către muzică în general. Publicul acum asimilează orice tip de muzică, event, nu se mai limitează la genuri și experimentează mai mult.

RC: Anul l-ați început la fel de heavy, cu cântări pe ici, pe colo și cu o melodie – I AM DEATH. Este mesajul încă relevant?

A.H.: Da este, mai ales pentru cei cu comorbidități.

RC: Apex of Impurity e plin de riff-uri care rup tencuiala de pe bloc. Cum de se mai aruncă lumea la riffăreală în contextul socio-cultural al trapanelelor?

A.H.: Muzica e limbaj universal și riff-urile rup și pe acordeon dacă sunt compuse și cântate cum trebuie. Întrebarea este de fapt: cum să nu te arunci la riffăreală când știi că o să cadă tencuiala de pe bloc de la muzica pe care o faci?

RC: Pe primul EP văd că ați adunat golani de peste tot – Mihai de la Breathelast, Christian de la For the Wicked, Mihai Ionescu de la Cap de Craniu. Scena underground e mică – mai ales dacă ai cântat în Underworld – dar ar trebui trupele să lucreze mai frățește între ele?

A.H.: Toate trupele din România ar trebui să facă feats între ele până la epuizare. Luate individual, avem multe trupe mișto în țară, dar combinând talentele și valorile poate să rezulte ceva și mai frumos; un fel de Captain Planet mutant și experimental.

RC: Dacă tot vă plac riff-urile, aruncați cu câte un riff preferat per membru de trupă ca să ne cultivăm cultura cultelor un pic. Orice gen. Uimițimă!

Andrei: Car Bomb – From The Dust of This Planet

Tomi: Turnstile – Holiday

Vlad: Bad Religion – Better Off Dead (linia de bas)

Radu: Dragonforce –  Through the Fire and the Flames

E 20 iulie. 10:10 AM. Ascult EP-ul Apex of Impurity a treia oară. Migrena a dispărut.