Sacoșa cu prospături #247

Direct din cuptorul lunii iulie v-aduc ce-am găsit eu mai apetisant pe tarabele muzicii indie de pe la noi. Luați de consumați, dați și la alții și mai înfruptați-vă și din sacoșele trecute 😉.Petra & The BandHuman Race || Ce amestec de stări ne livrează Petra Acker aka Zeyla Tomlyn & The Band adică Albert Tajti – keys, Michael Acker – bass și Gabi Matei – drums. Sună a piesă de vară după ritmul afro tropical. Mesajul versurilor este însă unul și de protest, de wake-up call, dar și unul de încredere în umanitate că se va trezi și va lăsa ce e frumos să învingă. 7 minute și ceva de virtuozitate instrumentală pe care o poți asculta privind videoclipul care are și el partea lui de mesaj.


Pumn de Țărână BandKLEINSTADTZIRKUS || Krokodile, akrobat, șpagat, polizei sirene… n-am tangențe cu limba germană, dar cum e floul lui Onisimus Lang pe piesa asta mă intrigă maxim 👌. Dacă poate să-mi traducă cineva chiar sunt curios dacă au sens versurile sau pur și simplu se joacă de-a cuvintele.

Onisimus Lang s-a născut în județul Botoșani, a devenit cunoscut sub pseudonimul Pumn de Țărână cu 14 ani în urmă și acum e pe Austria 😜. El bagă rapul în jazz burlescul făcut de restul trupei. Sună țais!
Astro Générale – Craves || Post-punk indie făcut în felul lor, cum zic ei, un gulash sonor. Trupa din Oradea ne dă și clip la extrasul ăsta de pe EP-ul de debut denumit iconic “1”. Un clip cu acțiune, dramă și final care cred că ne zice ceva despre următorul single extras. Să fie Time 😉?Palma HillsSurf || Ce bun! New entry la sacoșă deși trupa din Odorheiu Secuiesc activează de vreo 10 ani, au un album lansat, lucrează la al doilea deja pe final de 2022 și au trecut o dată prin București, în Control. Un garage cu infuzie de surf rock – oare de aici titlul piesei? – foarte earwormish. Big like pentru anime, simplu, dar smart realizat. Îmi place valul ăla din cameră, o metaforă pentru vacanță 😉.Vlad FlueraruCurând || Auzisem despre, dar n-ascultasem nimic de la Vlad Flueraru. Până m-a tras cineva de mânecă după ce fusese la primul lui concert live în Expirat. Așa am căutat. Și mi-a rămas inima la piesa asta. Linia melodică e de la Kendrick Lamar (Silent Hill), dar versurile mi-au sărit de gât și de ureche. Sunt dureros de simple și adevărate. Am pus mâna pe telefon să-i sun pe ai mei părinți. Big up ♥️!Carousel Doar în cuvinte || Clujul stă bine pe versiunile noi de metale. Carousel este la intersecția alt/metalului cu progul. Partea vocală e versatilă și ne plimbă de la șoapte la growl depinde cum e versul. Apropo de versuri, ele se adună într-un mesaj de protest și revoltă. Nu doar în cuvinte 😉. Păi na, la ce construcție sonoră se naște era păcat să nu se lase cu pumn ridicat spre cer 🤘.The SchnitzelsFrica || S-au rumenit șnițelele 🤘!! De când le așteptam. Pentru cine nu cunoaște bucătăria internă, trupa asta este una din ultimele combinații din gașcă și care nu se materializase încă într-un proiect. Așa se face că Jurjak și Narcis Axinte s-au întrupat în The Schnitzels. Iar Frica este primul lor single lansat pe mările internetului. Un rock’n’roll făcut să sune cool cu insert de neboonie din derivatele mai agresive de gen. Deși trupa are nume englezit versurile-s în română. Mai bine la stârnit publicul pe la concerte 😜..onenightstand Tu || Ne bagă-n priză trupa asta din Sibiu. I-am mai avut cu piese la sacoșă, dar în limba engleză. Acum ne-o dau pe prima în română, ca prefață la albumul DECADENT ce stă să iasă la sfârșit de vară. Sunt cam impresionat de cum sună. Nu-s versuri complexe, dar metaforele cu motoare și rock’n’roll sunt exact ce trebuie peste linia melodică unde regăsesc urme de punk sau hard rock, dar cumva nu sună prăfuit. Vocea solistei e foc, iar combinația cu videoclipul te poate trimite în filme personale pe care le ai sau le-ai avut într-o relație cu năbădăi, gheare și mușcături. Nu-s prea vizibili prin media, dar poate-i prindem live, zic 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s