Meat & Grill: PARTIZAN

Pentru cei care-s mai noi pe planeta alternativului autohton reamintesc că PARTIZAN se confundă cu istoria acestei felii de rock românesc în ultimii 20 de ani. Cu suișuri și coborâșuri, cu împletiri și despletiri de drum de Timpuri Noi și cu foarte mulți muzicieni ce au trecut prin trupa asta. De vreun an au revenit la formula magică cu Artan la voce, Suedezu la chitară și jucăria lui de efecte pe voce, Andrei Bărbulescu la tobe și Adrian Agheniței la bass. S-a simțit asta în live-uri și mai ales în energie. Au și un single cu videoclip pe țeavă așa că mi-am încercat timid șansa să-i iau la un Meat & Grill. S-a răspuns, se dă pe post 😊.


Io: Mă bucur că încă vă avem. Cum de s-a reîntregit gașca? 
Partizan: E scris în stele: orice drum ai lua, destinul te urmăreşte, iar al nostru se numeşte PARTIZAN.


Io: Am urmărit parcursul multor trupe de leatul vostru care s-au “cumințit”. Vouă când vă vine mintea la cap 😜? 
Partizan: Nouă sau lor?

M-au spart la răspunsul ăsta. E fix ce trebuia 🤘


Io: Am fost la concertul din Expirat. M-am simít ca un tânăr la a doua tinerețe. O dată pentru că media de vârstă și a doua oară pentru că mi-ați pus sângele în mișcare ca pe vremuri. Asta a fost așa, de periat. Are trupa și piese noi, compuse acum, după reunire?
Partizan: Avem multe idei şi piese, unele în stadiu avansat şi suntem foarte exaltaţi şi nerăbdători să le aducem în forma finală.
Io: Cum e cu DJ Vasile în trupă? Mie mi se pare un plus mai ales pe momentele de să le spunem impro? 
Partizan: Colaborarea cu DJ Vasile a pornit din dorinţa de a experimenta sunete noi şi de a fi spontan creativi pe scenă… Suntem foarte bucuroşi de rezultat şi abia aşteptăm să dezvoltăm ce am început.


Io: „Oameni în zbor” este single-ul ce se lansează acum, dar el are 30 și ceva de ani de când a fost compus. E punk old school și cu digresiuni în apucăturile moderne. De ce a stat atâta timp la sertar? 
Partizan: Sunt piese dragi nouă… vom face cu siguranţă şi altele de pe vremea aia… asta ne face să ne simţim tineri.Io: Mai aveți surprize d-astea? Sau de orice alt fel? Poate vreun nou material discografic? 
Partizan: Ne place mereu să facem lucrurile altfel… în felul ăsta vom fi chiar şi noi surprinşi de rezultat.


Io: O trupă mare de afară care v-ar plăcea să deschidă un concert PARTIZAN? Hai, fiți aroganți 😊.

Partizan: Ne sperie ideea de trupa mare… dar dacă am fi puși în faţă situaţiei, ar fi de ajuns să îl avem pe Andre Rieu cu o orchestră mică.

Foto credit Vladimir Pogonariu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s