De la zen la pogo

Nu reuşisem până aseară să ascult proiectul “Reveries” al celor de la A-C Leonte. Cealaltă muzică. Nici în Expirat, nici pe la festivalurile de jazz. I-am prins tocmai în bârlogul lor, în Jazzbook. Cine n-a ajuns încă pe acolo s-o facă. E un fel de “bază” pentru jazzul bucureştean.

Am intrat pe prima piesă cântată doar de Ana-Cristina, dar am apucat să-i răspund la “Bună seara” :). Vreo 60, poate 70 de oameni, umpleau locul stând pe la mese. Atmosfera cozy, vin în pahare. Şi a început să curgă electro-(soul-dub)- jazzul. Uneori domol, plutind pe vocea Cristinei şi saxofonul lui Alexandru Arcuş, alteori drăceşte pe ritmul lui Tavi Scurtu la tobe, clapele lui Albert Tajti şi bassul lui Michael Acker.

Ana-Cristina are singură grijă de vocea ei şi de efectele pe voce, de sonorizare se ocupă chiar Darius Rus, stăpânul locației. Şi asta se simte, pentru că s-a auzit super. M-a furat muzica de mi-am neglijat prietenii :). N-a durat prea mult, spre o oră, şi asta pentru că piesele au fost aranjate să umple un vinil în curând, un prim album al acestui proiect. De abia îl aştept!

Au avut şi bis. De mai multe ori. Delir şi serenitate, zbor de pescăruş şi şarjă de cavalerie…hai că mă opresc, dar tare mi-a plăcut ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s