2017. Cum fu (part 3)

cum fu3

 

Fu bun 2017. Mai bun ca 2016 cel marcat puternic de tragedia din Colectiv. Trupe, albume, piese, clipuri, concerte, da’ pentru toate e nevoie de locații, patroni deschiși la minte și organizatori cu idei și spirit alternativ. Așa că azi o să vă spun despre…

…câteva locuri noi ( să zic surpize noi pentru mine, pentru că ele există de ceva timp, da’ nu de mult):

FoodHood – petecul ăla de Vamă din București  ( n.b. Centru Vechi al Bucurestiului). Acolo pe nisipul din spatele autobuzului s-au întămplat multe live-uri faine, cu public aproape de scenă, unii desculti, multi cu berea în mână si cu cântec pe buze.

Quantic – situat în zona studențească, între Leu și Grozăvești, dar nu e un club studențesc, ci mai degrabă unul rock, fiind casa bikerilor din Free Riders. Nu-i nou sau renovat, da’ are tot ce-i trebuie pentru gigg-uri faine indoor și outdoor.

Verde Stop Arena – asta e o pajiște dintr-un fost teren de fotbal, cu iarba drenată pe bulevardul Barbu Văcărescu unde se întâmplă tot felul de târguri pe timpul sezonului călduros și, din fericire, se ascultă și muzică live până în noapte.

… câteva evenimente sau serie de evenimente care mă fac să le remarc și să le doresc să continue:

Sofar Sounds Bucharest a împlinit un an și a marcat asta printr-un super concert cu acces liber având alături pe Eyedrops, Fine it’s Pink, The Mono Jacks, Heion and the Echo bits și The Kryptonite Sparks.

Backyard Acoustic Season cu live-urile lor pe seară de la Verde Stop Arena din București pe unde au trecut multe trupe vara asta.

#3010 un concert eveniment menit să (ne) aducă aminte că a existat tragedia Colectiv care ne-a marcat rău pe noi și undergroundul nostru. Se adună oamenii, se cântă, unii plâng. E un concert care trebuie să continue!

 

festivaluri la care vreau să mă reîntorc în 2018:

Electric Castle pentru că a fost ne-românește de bine organizat și pentru că a dedicat un Hangar întreg scenei românești.

Awake pentru conceptul de îmbinare a mai multor laturi artistice, creative. Nu e doar muzică ci apare și teatrul, filmul, literatura, sculptura și ce-o mai fi fost pe acolo.

QFest pentru cele 3 zile pline de muzică și de trupe pe care le prind rar prin București. Un Rockstadt mai mic în București ;).

Mâine închid antologia 2017 cu ceva mențiuni și lucruri care n-au mers tocmai bine ;).

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s