2017. Cum fu ( part 4 și gata)

londo

 

Gata 2017, semne bune anul 2018 are. Sunt deja anunțate o grămadă de lansări de albume, la altele se lucrează. Depinde și de noi, consumatorii, ca lucrurile să meargă mai departe. În această ultimă parte a antologiei alternative pe 2017 prin ochiul și urechea mea vă zic despre câteva buleli și mai am și ceva mențiuni pe final.

Buleli…

Timeshift Festival  s-a vrut a fi cel mai mare festival indie din București (adică fără bani de la primării) . Poate ar fi reușit să aibă un start mai bun dacă nu era aleasă prost data desfășurării. A fost plasat fix între Electric Castle și concertul Depeche Mode de la Cluj Napoca. Asta a împuținat simțitor numărul spectatorilor exact dintre cei care erau vizați. Plus că mai erau și alte festivaluri mici în același timp, cum e Waha. Prețurile biletelor a fost mare și ce puteai consuma acolo era mai scump decât la Electric Castle de exemplu.

Revenirea trupei Celelalte Cuvinte m-a dezamăgit personal. Am fost mult timp fan. I-am revazut la Gala Smart Folk You Florian Pitiș și am plecat la jumătatea concertului numai să nu-mi stric imaginea pe care o aveam încă despre ei. Cred că a învăța să te adaptezi timpurilor, dar și vârstei înseamnă a te maturiza. Poate n-am fost eu într-o zi bună. Mai încerc.

Acustica în Berăria H e sub ceea ce merită trupele și fanii. Știu că e un loc de unde trupele câștigă mai bine și că e o gură de oxigen pentru multe, dar locul ăla trebuie aranjat să fie prietenos și cu muzica, nu numai cu berea și cârnatu’.

Închei cu capitolul mențiuni. N-am stiut unde să le încadrez :). Londophone pentru serile de open-mic și pentru gigg-urile intime de acolo. Coma cu videoclipul piesei “Montagne Russe” pentru că mă impresionează mesajul piesei și cum e făcut clipul animat ( valuri pe sub piele de la minutul 2:30). Mă duce cu gândul spre Colectiv și spre ce avem noi, cu toții, de schimbat. Proiectul VideoContent Indiscret Social pe care-l coordonează cumva Cătălin Rulea și care aduna trupe importante din alternativul românesc pentru a (ne) arăta cealaltă realitate, cea de care fugim.

Urez creatorilor de content alternativ un an rodnic ca să avem noi ce privi, ce asculta, iar eu ce cârcoti :)!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s