Piele şi ți se va da

M-am gândit puțin dacă postarea asta îşi are locul aici. Mi-am dat seama repede că da pentru că e vorba despre o prestație alternativă nu departe de artă. Mă refer la Atelier 437, un mic atelier de produse din piele, portofele, genți, curele. Primul produs de la ei a fost un inel din piele Acum am mers la ei pentru un port sticker :).

437 vine de la numărul de kilometrii din Ceahlău la Bucureşti şi poate şi asta a contat undeva în alegerea mea.

O cameră închiriată pe Popa Nan într-o fostă fabrică socialistă. Gri şi frig pânâ la etajul 3 unde sunt ei, dar înăuntru altă lume parcă. Luminos, miros de piele, produse aranjate prietenos ca într-o casă, culori şi Radio Guerrilla ca fundal sonor. Într-un colț lucrează Vasile Rotariu. E un fost corporatist, unde a stat vreo 12 ani, care de vreo 2 ani s-a apucat de meşteşugul pielăriei. A decis să încerce şi ceva care-i place cu adevărat şi, după mine, la care se şi pricepe foarte bine. Tot timpul cât am stat acolo să explic ce îmi doresc am avut senzația aia de relație om cu om, lucru ce se pierde în lanțurile consumeriste. D’aia îmi place mie să-i încurajez pe oamenii ăştia.

Ca el mai sunt şi alți cu poveşti asemănătoare. E ca în underground. Dacă vrem ca ei să continue să existe, să ne facă viața mai frumoasă, atunci hai să-i susținem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s