N-am pierdut URMA


Scumpi la vedere și auzire mai sunt trupeții de la URMA. Atât de scumpi încât lumea-i uită și se bucură din nou la regăsire ca și cum i-ar asculta pentru prima oară. Aseară la concertul lor din Control un grup de olandeze din spatele meu îi spuneau unei prietene românce: “They are brilliant! Are they locals? They should play in London!” și s-au bâțâit toată seara.

Sold out, cum altfel să fie, cu un public mai sofisticat, cu media de vârsta mai spre mijlocul clasamentului și asta într-o seară cu ninsoare, meci de fotbal și tensiune civică.

Au avut în deschidere duo-ul clujean Satelittes pe care îmi pare tare rău că i-am ratat din cauză de tudorelu’ mă’sii. Îi văzusem în Hangar la Electric Castle și mi-au plăcut.


A door to my world
a deschis concertul. Frumoasă deschidere , nu:)!? De la rock deliric la rock șoptit cu inserții de alămuri. Comfort, All wrong și lumea începe să murmure pe Terminus și să-i fure scena lui Mani pe Cine iubește si lasă.

Au cântat și, cred, vreo 3 piese de pe viitorul album ce va ieși anul asta denumit “inima!ism” și care încet-încet va fi din ce în ce mai prezent în playlistul de concerte începând chiar cu urmatorul din MȚR de pe 29 Martie.

Au cântat inclusiv piesa Love Create Inspire care în opinia mea va deveni un hit depășind granițele undergoundului. E la a doua audiție la mine și , probabil la mulți din sală a fost pentru prima oară și, cu toate astea, s-a cântat refrenul în mulțime plus un dialog fain pe versuri cu Mani.Trei bisuri ca să se potolească lumea. Prima, preferata lui Iulian Tanase, What are friends for apoi Buy me with a coffee și, final cu trimitere spre after-party, Selfish.

Yes, they are brilliant!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s