Sacoșa cu prospături #7

one world

 

Fac ce fac și iar ajung la piață…

 

Positive JohnPressure   Funk alternativ de Cluj care sună cool, cu un ritm care te bagă în starea aia de-ți vine să te bâțâi. Versuri smart și un videoclip interesant, filmat prin Japonia, țara cu cei mai mulți stresați de muncă, nu degeaba ca pe la noi :). Asta pare singura legatură dintre clip și piesă, dar de ajuns cât să vă facă plăcere.

Fierbințeanu Corporate America  Electro-art-pop de la duo-ul bucureștean. Single-ul e primul extras  de pe albumul ce va fi lansat în toamnă The Great Scheme Of Things, album de pe care o să mai primim două piese la BIEFF 2018. V-ați prins din titlu că este vorba despre o piesă cu mesaj îndreptat împotriva consumerismului generat și accelerat de marile corporații, a căror origine este, desigur, America. Don’t vanish in porn :)! Clipul e halucinato-simbolic.

 

Bucium Codrule, Măria Ta   Metal-doina sau symfonic-metal cu influențe din folclorul românesc. Piesa e de pe noul lor album Miorița. Pe versurile doinei culese de Mihai Eminescu avem un minimal cu viori și violă pe fundal, ceva efecte și voce gravă. Mie îmi place demersul lor de a-și încadra muzica în spațiul arhaic românesc ca sursă de inspirație. Le-aș cumpăra oricând albumul. Îmi face pofta de cutreierat păduri :). Clipul e practic un mic film desprins parcă din filmele românești cu haiduci :).

 

Între 16 și 25 Martie se desfășoară festivalul de film documentar, și nu numai, One World Romania 2018.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s