Rock Frumos cu STEMA’n frunte

Băi ce confuz sunt sau mai bine zis eram:). Nu știam de unde să apuc trupa STEMA. Nu-i văzusem niciodată până aseară la gigg-ul lor din Control. Acu’ vreo 2-3 ani erau sub labelul CatMusic, deci nu preu intrau în intersele mele. Totuşi, albumul Vicii, talente și patimi, l-au scos se pare independent. Stilul se încadrează în marele indie rock, da’ cu o groază de influențe din blues, rock’n’roll, post-rock, electro, funk, sonorotăți balcanice, manele chiar. Nici formula nu mi-e clară. Pe scenă am regăsit doar jumatate din ce e pus pe profilul lor de Facebook. Și mai au și putine apariții. O fi un plan de PR să dea cu fum, să țină misteru’ în jurul trupei :)?

Dar, un mare DAR, ce am auzit aseară m-a impresionat plăcut! Multe piese în prima audiție pentru mine deși sunt lansate de vreo 3 ani. Calitate mare la instrumentiști. Solo-uri de chitară trecând din sonoritățile cafenelelor din Beyoglu până la post-rock, tobar de excepție și n-are deloc viață ușoară, plus un bass care urcă uneori în lead guitar.

Mi-au plăcut piesele în care dezbracă manelele de kitsch și vulgar şi le rockăresc cum e în Himalaya sau în nou lansata Adrenalina. Văd potențial în demersul ăsta și lor le iese bine.

Au început cu 30 de oameni în fața scenei, da’ au terminat cu bis și peste sută. Bun!

Ce le-aș recomanda eu: mai multă interacțiune cu publicul în show și mai multe cântari.

În rest, Bestial 😉 !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s