Iocan, Mandarina și Adam’s Nest

Sunt cititor de proză scurtă, de atâta mai am timp, răbdare, chef. Cel puțin în momentul ăsta al vieții. Așa că mi s-a parut normal să văd care sunt considerate top 5 cărți de proză scurtă din România. Și așa am ajuns la prima editia a Premiului Iocan, premiu acordat de Revista Iocan și Editura Vellant celei mai bune cărți de proză scurtă românească pe anul 2017. Evenimentul e sub umbrela Bookfest, locația bine aleasă Teatrul Apollo111 în subsolul Palatului Universul, dar public jenant de puțin, doar vreo 100 de oameni s-au arătat pe acolo.

Top 5, din care s-a ales câștigătoarea Misterul maşinuţelor chinezeşti de Florin Irimia, Mandarina de Răzvan Petrescu, Tot spaţiul dintre gîndurile mele de Bogdan Răileanu, Pereţi subţiri de Ana Maria Sandu și Copilăria lui Kaspar Hauser de Bogdan-Alexandru Stănescu. Aveți ce citi vara asta! Mandarina a luat frișca de pe tort :). Mucalit discursul lui Răzvan Petrecu cu ușoare săgeți spre USR, scriitorii nu politicienii.

Toată festivitatea a fost încadrată de concertul Adam’s Nest aflați la al treilea live în București în anul ăsta. Pariul meu pe 2018 s-a încadrat perfect în seară și felicit organizatorii pentru alegere. N-am avut net ca lumea să fac un live așa că trebuie să mă credeți pe cuvânt :). Au cântat ce au ei mai bun, au cântat în engleză și română, ocazie cu care am aflat că Vlad e autorul stihurilor în graiul autohton, iar Răzvan este emancipatul care scrie în limba lui Byron :). Au scos de la naftalină și o piesa mai necântată, Noul val, atât de necântată că au avut emoții la ea. Cică mai au piese grup, timp să aibă să le scoată. Dar timp nu prea mai au anul ăsta, poate spre toamnă să mai dăm de ei în București ;). Victoria la bis și o vorba după. Mă bucur că i-am revăzut, ma bucur că am trecut pe la Iocan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s