Muzică pe pajişte

Cam așa as putea caracteriza ediția de anul ăsta a Natura Fest? Am fost în fiecare din cele 3 zile. Cred că Parcul Izvor are potențial bun de festivaluri mici de până în 10.000 de oameni dacă e organizat spațiul cum trebuie. E loc, e verde, e accesibil. Ar mai trebui conceptul care, în cazul Natura Fest, este destul de firav.

Două instalații din peturi, o piramidă cu plante, un perete de selfie cu o mare floare de plastic pe ea :), câteva ateliere de creație eco, lounge şi foodcourt, cam sărac zic. Slabă legătura cu Ziua Mediului, slabă legatura cu termenul de “natură”. În schimb mult security de parcă urma să vină ultrași, punkeri și Chuck Norris deodată :). Noroc că n-au venit. Au fost în schimb mulți părinți cu copii, câini, biciclete, oameni relaxați veniți în principal pentru lineup.

Condițiile sonore au fost excepționale, felicitări echipei de sunetiști. S-a auzit cum nu se aude la festivaluri cu pretenție.

Prima zi pe căldură cam mare a debutat cu Camioane’n Mulțime (nefericit nume în zilele noastre, dar bun când şi l-au ales) trupa de care nu știam să mai existe, da’ n-am pierdut mare lucru. Pe vremuri îmi plăcea piesa aia cu Plastic e fantastic. Apoi The Amsterdams care n-au beneficiat de prea mult public, că lumea de abia se târâia dinspre joburi. Păcat! Au prestat cu poftă, au fost floricele la orgă marca Ovidiu Bejan şi, bonus, o piesă nouă, Avatar ;). Pe Grimus i-am ratat rătăcit între coada de la burgeri şi cea de bere. Apoi OCS unde s-a umplut pajiştea şi a început nebunia. Cineva ne-a adus vara înapoi, noo :)!

Z

iua 2 a început cu tensiune în aer. Bucureștiul era împărțit între meetinguri, narşuri, evenimente și victoria Simonei Halep. Un pic mai răcoare şi mult mai mulți oameni în fața scenei când a început Eyedrops. Cum bine zice Paicu Paul Manolescu, țara o ia la fugă în două direcții opuse și cam e cazul să dăm dovadă de elasticitate. Și au cântat cu tot cu publicul. Am reținut ultimele trei piese care vor avea loc pe următorul lor album. Ultima marchează o schimbare de stil, mult mai energic, dar la fel de încărcat semantic. Tot așa, băieții!

Ștafeta a fost predată pe un tempo mai accelerat către FiRMA. E cineva acolo, hello!? Normal că e! Lumea se destramă lângă noi e iar o aluzie la ce se întâmplă în oraș. Mi-au plăcut intro-urile pe griff unde din piese tradiționale din folclor se trecea uşor spre piesă. Măiastru ;)!

La RATB, full până printre plopii din spate. Au început cu în/îm/pre//ună, oare de ce ;)? Au salutat şi ei vara şi Regele verii, au reunit doi puştani ratăciți cu mama lor. A fost un gigg strașnicccc!!!

Ziua 3 dă năvală cu alternativul So allive prestat de JINXY VON’DERS. Rockăreală prin public, se simțea pofta de un moshpit. Care a și venit! La E.M.I.L a ieşit prima tură de atletism boxat din vara asta pe Camarazi 🙂 \m/.Au mai dat ei o veste bună odată cu piesa Cosmos. Vine albumu’ ;).

Plin de tricouri cu îmbrățişarea dintre pană şi bâtă, lume ca la balamuc, bere rece nu prea mai era, urma mult aşteptata trupă Coma de la Bucureşti. M-a chemat mama în casă. Să-mi ziceți voi cum a fost, da?

Deci Natura Fest bine pe muzică, slab rău pe concept. Poate la anu’ facem o chemare că poate apar idei ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s