Child friendly

   Fiind deținător/îndrumător/sponsor de aceste ființe uimitoare, greu de înțeles şi stăpânit denumite copii, mă lovesc des de acest termen, child friendly, aka poți veni cu odrasla :). Evantaiul explicativ aplicat al acestui termen variază la noi între nimic, îl bifăm că dă bine, şi câteva activități şi facilități, dar nu îndeajuns.

   Explic şi de ce e bine pentru organizatorii de festivaluri, deținătorii de locații şi alte manifestări cultural-artistice să aibă în vedere (şi) această categorie. În primul rând părinții n-ar trebui să poarte un stigmat că umblă cu plozii după ei ci ar trebui să le fie înlesnit traiul că şi aşa au multe de tras. Dacă au reuşit să-şi mobilizeze copilul până la poarta festivalului/evenimentului mulțumeşte-i! Fă-i un acces special, câteva locuri de parcare aproape de intrare, oferă-i căşti de protecție audio copilului, în chirie, de vânzare sau de împrumut. Fă-i prioritate la foodcourt, că un copil înfometat face scandal cât mulți adulți “cu chef”. Dă-i şi vreo două toalete speciale că altfel se scapă pe acolo şi nu vreți asta :p. Fă-i un lounge undeva în spate să poată adormi să aibă şi părinții ăia un pic din viața de dinainte :). Să nu v-aud cu “Da’ ce le trebuie festival!?”. Suntem în secolul XXI( 21 adică) şi a avea copii pe seceta asta demografică n-ar trebui să mai fie un sacrificiu. Şi nici măcar nu trebuie prea multe mai ales că în felul ăsta se cresc şi viitori spectatori educați. N-ați observat că prezența copiilor într-un loc ne mai ponderează şi nouă ieşirile aiurea?!

  Sigur sunt moduri simple şi puțin costisitoare de a ține categoria asta de public (părinți cu copii) aproape de evenimente, de viața normală a timpurilor pe care le trăim. Cred că devine o dovadă de civilizație aşa că, early adopters în domeniu, vor avea de câştigat ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s