Venit. Văzut. Ascultat. Plăcut.

Probabil ultima mare petrecere de vară s-a înfăptuit în noaptea trecuta în Expirat sub egida party-makerilor VRTW. Intrarea libera pe baza de înscriere pe pagina evenimentului. Merg destul de rar la evenimentele lor, poate de 2-3 ori pe an. Aleg alt gen de petrecere a timpului liber, nu pentru că nu mi-ar face plăcere la ei. În mod normal ai zice că e doar un label pentru petreceri cool, funky, spre hipsterești, dar eu îi văd și ca pe o casă de producție muzicală, ca pe susținători ai scenei locale underground. Despre asta a fost cumva și evenimentul de aseară. First Press intenționează să fie, pe lânga un mare party, și un eveniment cu mai multe lansări de album ale artiștilor pe care ei îi promovează. Aseară Kosmic Blues, UFe și Dribbler.

Deci am ajuns relativ devreme, pe la 9 seara, dar deja cele 2 scene de afară ( Gardern și Platforma Wolff) era pornite și lumea dansa pe lângă DJ. Lumea amestecată. Obișniuiții locului, dar și newcomerii, hipsteri, sacouri și tocuri, sclipici sau tricouri negre cu logo de trupe necunoscute. Eterogen. Numa’ bună atmosfera de un party fain.

Am vorbit cu ceva oameni, am mai aflat de ce urmează să apară în undergroundul românesc și pe unde. Loc bun de networking ;).

Așteptam concertul Eyedrops. Venisem pentru el în special. Nu-i auzisem vara asta și mi-au lipsit. I-am ascultat cu nesaț. Dar și cu interes pentru că voiam să prind noile piese de pe viitoul album. Și au fost vroe 2 sau 3. Urmează și la ei o schimbare de stil. Muzica lor rămâne la fel de sensibilă, dar sonoritățile se mai rockuiesc ;). Prima piesă, Departe Deja, va fi lansată oficial pe 11 octombrie în Expirat.

Nu i-am mai prins pe Kosmic Blues, dar le-am luat CD-ul. Ascult azi în mașină alături de albumul lui Dribbler cumpărat frumos, elegant de pe bandcamp că așa se susține muzica, nu 🙂 !?

VRTW, mișto First Press. Să mai faci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s