Suntem străini până când Ceva ne aduce Împreună

Când filmul bate trailerul înseamnă că ai ajuns unde trebuie. Așa a fost și experiența mea la avanpremiera primului film inspirațional românesc Coborâm la prima regizat de Tedy Necula. Știam că lucrează de mult la ideea lui și că este un vis împlinit. A fost și el de față cum a fost mai toată echipa de actori și producție. Un amestec de actori cu mare experiență, de actori la primul film de lungmetraj, dar și de oameni aflați la prima experință actoricească. Interesant să le vezi și să le auzi reacțiile în timpul filmului, mulți fiind la prima vizionare cap-coadă. Ca și mine dealtfel.

N-am să fac spoiler, dar vă îndemn să mergeți. E un film care te schimbă. Un film în care sunt introduse discret, tiptil, multe tare și cutume ale societății românești moderne, dar toate stoarse în ceva optimist prin presiunea unui Ceva care ne schimbă. Am văzut de curând Shoplifters și am sesizat o asemănare în construcția ideii, în abordarea temei sociale în ton optimist și în neasteptate revelații pe final. Ce zic eu aici este fix din poziția fotoliului de cinema, nu-mi arog aere de cinefil experimentat :).

Au fost momente când m-am amuzat copios, au fost momente cu lacrimi. Sunt și ceva lucruri pe care eu , ca spectator, le-am simțit accentuate un pic prea mult. O fi spre suportul ideii cinematografice, dar asta e treaba criticilor să judece. Oricum ar fi, e un film care lasă urme. Un film de la care ieși și parcă vezi lumea altfel. Frumos ar fi ca lucrul ăsta să te țină.

Va rula din 26 octombrie în cinematografe, o să aibă o caravană cu actorii și regizorul prin mai multe orașe, e un film independent, bazat pe prietenii cum zicea Tedy. Toate motivele să mergeți!! Chiar sunt curios de impresia voastră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s