Alexu și vocile lui

Poate nu știați , dar în weekend a fost prin oraș brașoveanul Alexu cu toate vocile după el, Alexu fiind singurul artist român care a cântat cu Damien Rice. Da, e adevărat, chiar dacă nu într-un cadru oficial, ci în gigg-ul ad hoc de după showul lui Damien în spatele Ateneului Român. Alexu era încă emoționat de aventura asta despre care zice că nici nu visa la așa ceva ( n.b. Alexu e mare fan Damien Rice, lucru care se reflectă în stil și in playlist-ul concertelor sale). Așadar un artist pe noul val, în București, cu 2 gigg-uri în același weekend. Sâmbătă în Londohome pe Praporgescu și dumincă în The Den Pub pe Traian. Programul m-a lăsat să-l văd și ascult duminică. Îmbucurător e că a avut spectatori și la al doilea gigg.

The Den e nou pentru mine la capitolul cântări, dar m-a bucurat că se întâmplă și live-uri acolo. E destul loc pentru concerte de 50 de spectatori, are dotările necesare și o atmosferă numa’ bună pentru așa ceva. Să nu mai zic de prețuri ;).

Cu spatele la fereastra pe care se vedeau trecând tramvaie și ambulanțe și-a început magia. Câteodată am impresia că Alexu e un șaman care cheamă vocle universului să ne vrăjească, să ne facă bine. Ne-a dat piese de pe primul album (da, are deja două. 23 minutes of fame și Luminiscence) Everlearn, By my side – pe care a stârnit și cei vreo 20 de spectatori să cânte cu el-, al doilea cu Shine, prima lui piesă cu public Praf de stele de la Vița de Vie și cover 9 crimes de la Damien Rice. Nu-mi aduc aminte să fi cântat Lost una din preferatele mele. Ei, dar cineva tot a fost nemulțumit că n-a cântat Skinny love așa că, Alexu, te rog să te pregătești mai bine :p.

Când vedeti așa ceva deschideți portofele să sară dragostea de artă de acolo!

O plăcere oricând să-l asculți și, dacă-l prindeți pe undeva cântând, mergeți! Îmi mulțumiți voi după ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s