Trei și-un foc

A fost o joie alternativă prin București. Mi-am făcut avânt, m-am îmbrăcat gros și am pornit. Au fost trei evenimente în agenda mea și aș fi avut nevoie de un foc cu mine :)!

Prima oprire, Târgul de Crăciun din Piața Constituției unde era seara rock după cum au denumit-o organizatorii. Am ajuns în mijlocul cântării Rockabella. Nu-i văzusem niciodată live și eram curios. I-am auzit de departe venind spre piață și m-au impresionat de cât de bine sunau pe o scenă așa de mare. Contrast în fața scenei însă unde doar vreo zece zgribuliți apreciau ce se cânta. Mult mai mulți erau la casa lu’ Moș Crăciun. Păcat! Aveau și o poveste de încălzit cu mare, cu plaja de la Expirat, la fix pentru piesa Un shot, un joint, o masă care mi-a alungat frigul din oase. Cam așa.

La pauză am dat o roată prin târg. Nimic de remarcat. Pe scenă Liana Stanciu încerca să umple pauza dintre trupe, dar cam neinspirat cel puțin față de trupa care urma, Toulouse Lautrec. Nu-i o trupă de bărboși care cântă mult în franceză ;)! Hai că parcă a mai venit ceva lume lângă scenă. Au cântat piese mai vechi cum e Te spun și Porno sau piese mai noi din proiectul lor Indiscret social, La început o piesă dragă lor și mie sau Pot să merg și singur unde au avut un backing vocals deluxe prin frații kriptoniți Diaconu. Au reușit să încălzească lumea numa’ bine pentru ce urma, The Kryptonite Sparks. Grea decizie pentru mine pentru că era în același timp Eyedrops la Gabroveni la Alt.Crăciun. Am dat cu banu’. A ieșit că plec. Deci promit The Kriptonite Sparks cu prima ocazie în 2019. Chiar, când e :)?

A doua oprire a fost Gabroveni, Centrul Vechi, Alt.Crăciun, Eyedrops, ultimul concert pe 2018. Deși au cântat la o zi de la concertul din Expirat au adunat ceva lume de s-a umplut acel coridor. Resimțeam frigul din ce în ce mai tare, dar cumva muzica lor m-a încălzit. Nu e locul cu cea mai bună audiție mai ales dacă ești în spate, dar în față și la 10 metri de scenă e decent. E un pic de ecou, dar nu zic ei că avem…Tot mai mult strigăt, tot mai puțin ecou :p. Cam așa.

Au cântat noua vesiune a Bicicletei , Mai stai unde furnicăturile de pe pielea mea erau de la emoție și frig în acelasi timp și Departe Deja de pe noul album la care băieții lucrează din greu. Chiar, știți clipul de la Departe Deja? Uite-l aici. Se anunță și la ei un album memorabil ;). Sărbători fericite, băieți! Și mult spor în studio!!

Cea de-a treia oprire a fost în Londohome unde mă așteptau Sofia Zadar și The Amsterdams. Din păcate iar n-am prins-o pe Sofia. Și ea e înscrisă pe lista priorităților pe 2019. În schimb am prins amsterdamii la un altfel de concert. Trupele obișnuite cu scenele mari tânjesc după niște gig-uri intime, aproape de fani. Fix așa a fost și ultimul lor concert pe 2018. Au cântat cu poftă și emotie în fața a vreo 30 de fani. Era ca o mare familie în care toti știau (cam) tot despre ceilalți. Au avut și playlsit, da’ si ce dacă. S-au mai făcut modificări. Hello, beaches! Uite aici cum a fost. Nu se mai dădeau duși nici unii nici alții. După berea de final, a trecu Ovidiu la tobe și Gabi Ciocan la voce pe o piesă Radiohead :).

A fost un an plin și bun. Am plecat ca o flacără prin ger…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s