Keep dreamin’

Suie Paparude CoverĂsta ar fi titlul meu alternativ pentru noul album Șuie Paparude. Din 2 motive: unul de mesaj și unul  legat de evoluție. Să mă explic.

În ultimii ani Șuie părea un side project Subcarpați. Cel putin așa ar fi putut crede un tânăr de 20 de ani care nu avea timp sau chef să sape după istoria lor veche cam cât vârsta lui 😉 . Bean cu vocea și șarmul lui devenise frontman-ul și cumva compozițiile se învârteau în jurul lui. Nimic rău în asta. Să nu credeți că am ceva cu Bean. Dimpotrivă. Doar că stralucirea lui umbrea fără să vrea spiritul și filonul vechiului Șuie. Cred că și ei au simțit asta doar că desprinderea trebuia asumată și făcută cu cap. Greu, nu există rețetă pentru asta.

De aici și titlul, cred. Mergem mai departe aka mergem mai departe pe drumul nostru, în cazul Șuie rămânem pe calea muzicii electronice. Chapeau pentru asta , guys!

Cam asta ne zice și albumul prin compozitia lui. Lansat pe 30 decembrie 2018 la tradiționalul deja concert de final de an din Control – unde n-am ajuns din cauza de neatenție și Sold Out 🙂 – Bean apare doar pe câteva piese: Mergem mai departe, Etajul 10 (foarte faină piesa),  Omul de Gheață, Îmi vine să cânt și puțin pe Mașina de dans. În rest Dobrică sintetizat sau voce deloc.

20 de piese din care doar 3 din ce a fost Șuie în ultimii ani. Luați de ascultați de aici. O schimbare necesară dacă mă întrebați pe mine. O schimbare care va duce spre o scădere  numărului de fani achizitionați de curând, dar care îi va readuce aproape pe cei vechi și are potențial să se ancoreze mai mult în publicul tânăr . Numai să-i țină creația pe Michi și Dobrică.

Macaz schimbat spre muzică electronică,  unde vocea nu mai e în prim plan. Soundul s-a repozitionat spre zona Moderat, Apparat și chiar mai departe.  Țineți-vă de mână, Etajul 10 și Hello Home sunt cele care mi-au ramas pe timpan la prima audiție. Nu vă mai așteptați să transpirați la concertele lor. Așteptați-vă să visați mai mult! Mâinile tot în aer.

În concluzie un album statement, un album pentru cunoscători, un album cu coaie :p. Pe 30 ianuarie în Expirat merg la aprofundare 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s