Ulise și DuDa

   Nu, nu urmează un basm ci două povești cât se poate de reale care se întâmplă chiar acum în orașul vostru (dacă sunteți din București).

Suna exotic evenimentul cu Ulise pentru prima oară acustic live în DuDa. Nu-i mai auzisem pe ei în formatul ăsta și nu mai fusesem niciodată in DuDa (deschis de vreo juma’ de an) așa că n-am rezistat tentației de a merge acolo.
Iată-mă vineri seara cum am purces ( ce-mi place verbul asta 🙂 ) spre DuDa. Locul ăsta e fix vis-a-vis de ANEFS ( Academia de Educație Fizică și Sport dacă nu știți) la Podul Cotroceni. E nouă, e hip, are vreo sută de locuri în caz de concert live, destule chestii prin bar și… drums!… o super experiență sonoră. Nu m-am așteptat la asta judecând după cum arată locul, dar pare că patronul este pasionat de sculele de sound system și a băgat bani în asta. Mai rar așa ceva. Aviz trupelor care vor cânta aici. Riderul e awesome!!

Așaaa. Mi-am luat o bere și a început concertul. Două chitări și câte ceva track-uri cu cajon, bass, alte efecte înregistrate pe back, dar în rest doar ei doi. Nu știam că tobarul Cătălin Fuioagă e atât de skilled în ale chitării. Dan Stoica vocea I-a, a avut un discurs fille rouge care ne-a tot dus spre povestea primului album care va fi lansat pe 22 aprilie în Expirat și unde vor fi multe surprize. Cred că albumul va fi intitulat Revers și va fi o excursie în dezvoltarea personal-emoțională a celor doi de-a lungul a zece ani de Ulise. Voi fi acolo pentru că încărcătura emoțională de care dă dovadă trupa asta este ceva la care merită să te expui. Eu tot nu-i pot încadra într-un stil anume. Ce-au livrat la DuDa aș putea zice că este un folk psihedelic cu incursiuni în indie folk și rock alternativ pe chitară rece. Peste toată linia muzicală se așează versurile lor însă pe care eu personal le consider punctul forte al muzicii lor. Încercați să-i ascultați și o să aveți experiența că vă ascultați de fapt pe voi înșivă. O să mai aibă vreo două acustice până la marea lansare de album și vi le recomand.

Totul a fost posibil și pentru că DuDa se prefigurează a fi un loc dedicat live-ului din zona undergroundului. Are tot ce-i trebuie. Sound și rider tehnic cum multe locuri n-au, vecini îngăduitori pentru giguri spre miez de noapte, bar decent – deși aș mai avea de adăugat câte ceva- patron pasionat de muzică. Conceptul locului pare a fi în fiecare seară câte un live și , dacă este așa, eu o să sprijin establishment-ul ăsta. Este nevoie de un go to place unde live underground să se întâmple seară de seară. Eu zic să dați un like paginii DuDa și să stați cu ochiu’ pe ea.

Hai la o Duda ;)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s