RocanotherHeatWave

   Demarăm luna iulie cu o recenzie a unui festival din Iași aflat la a patra ediție, respectiv Rocanotherworld. Pornit în 2016 In Memoriam Ioan Dan Niculescu aka Roca, despre care s-a pomenit cam puțin totuși, festivalul a adunat anul acesta 35 de trupe autohtone în 4 zile pe scena principală de pe pârtia de ski.

   Ziua unu a început cu Fine, it’s Pink, urmați de Ana Coman & band, Harlequin_Jack, NoruNegru și Tourette Roulette. Totul bine și frumos până aici, dar la penultima piesă a băieților de la Tourette a picat scena. De menționat că a fost o căldură grozavă, suportabilă doar cu multă cremă de soare, Autan și umbră pe unde prindeai. Respect trupelor care au cântat impecabil în condițiile astea. Păreau că se topesc în fața noastră pe scenă. Aww!

   Big shout-out to Dan Minel Stoica pe care l-am văzut pe scenă nu cu una, nu cu două, ci cu patru trupe și care a făcut o super atmosferă cu trupa la care este și vocalist, NoruNegru.

   După o pauză de vreo 10 minute, băieții și-au continuat treaba, urmați de Jurjak, Dilimanjaro și Argatu & Moș Martin. Recunosc, nu am mai rezistat undeva în timpul concertului lui Dilimanjaro și am plecat, sperând să nu fi făcut insolație. Un început de festival frumos și corect totuși.

   Ziua doi mi s-a părut un pic mai puțin închegată din punct de vedere al line-up-ului, mai ales că am ajuns pe pârtie sperând să îl prindem pe Om la lună, dar am ajuns pe la finalul setului celor de la Next Ex. Aș fi vrut să găsesc undeva un program pe ore ca să nu pierd vreun concert la care mi-am propus să ajung 😦 

   I-am prins, în schimb, pe Rockabella, Aida și Noi, Alex & The Fat Penguins, Moon Museum, Grimus și Zoli TOTH. A fost o zi chill în care majoritatea oamenilor din public au stat relaxați pe iarbă, bucurându-se de concerte și de temperaturi puțin mai suportabile față de ziua anterioară.

   Ziua trei am început-o la scena acustică din Parcul Expoziției, unde am înțeles că au fost și diverse dezbateri culturale la care nu am ajuns :p Am observat, în schimb, prezența unor oameni faini care au avut spații special amenajate pentru animăluțe ale străzii, sperând să fie adoptate. A fost FOARTE greu să mă abțin să plec așa, cu mâna goală, dar sper din tot sufletul că și-au găsit toate familii ♥.

   Întorcându-mă la muzică, i-am văzut pe scenă pe Ancuța Ciocoiu, Sea Section, Alexu and The Voices Inside și pe Coven Clash. Am fost puțin surprisă de faptul că Alexu nu a mai alergat prin public în timpul concertului, dar a fost perfect justificat. “Scena” a fost, de fapt, într-un foișor din parc, nesemnalizată, așa că publicul a fost compus în mare parte din artiștii care au cântat acolo în ziua respectivă. Păcat.

   Am fugit apoi la scena mare ca să îi prin pe băieții de la Adam’s Nest, dar țeapă 🙂 A început să bată vântul puternic, să se adune norii care se învârteau periculos de circular fix deasupra pârtiei și apoi furtuna, tati! Ne-am adăpostit fiecare cum am putut și am așteptat vreo oră să treacă ploaia. This was no Electric Castle. Scena nu era protejată bine de ploaie, așa că am văzut tehnicii cum alergau să acopere instrumentele și cât de ud era pe jos după.

   După ce s-a potolit ploaia, am sperat la un moment amuzant cu unul din băieți alunecând ca pe o banană pe scenă, dar nu 🙂 Seara a început în forță cu ei și a continuat cu cei de la Cardinal, Crize, Pinholes, FiRMA, Via Dacă și Macanache. Eu tot găsesc scuze, dar din cauza frigului și al programului decalat de condițiile meteo nefavorabile, am plecat după FiRMA. Am înțeles de la prieteni că Macanache a intrat abia în jurul orei 2 și a fost nebunieee. 

   Mi-ar fi plăcut să prind și ziua patru în Iași, dar csf, mai trebuie să ne întoarcem și acasă. Din ce am auzit au fost probleme pe scenă la începutul zilei tot din cauza căldurii, dar s-a terminat frumos.

   Rocanotherwolrd, it’s been emotional! Mi-ar plăcea să văd la anul niște îmbunătățiri atât pentru artiști, cât și pentru public, dar per total a fost bine. Congrats & see you next year!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s