ȘmekerYard Acoustic Season

Cu toții, cred, ați auzit de Backyard Acoustic Season. E un fel de serie de concerte chill, acustice, pe timpul verii cât timp activitatea scenei underground în orașe – căci nu e doar în București- e mai redusă. Anul ăsta în București se întâmplă să fie în Expirat, mai exact în zona de terasă Expirat. Și, ce se întâmpla în club, la indoor 🙂 ?

Ce scriu acum nu e un text cu reclamă ascunsă cum se poartă :p . Mi-am plătit biletul – cam scump ce-i drept :)- și berile, dar a meritat. Am mers cu fi’miu și cam despre asta a fost seara. Parcă îmi citiseră articolul despre child friendly. Toată zona de indoor a clubului era destinată copiilor. Nu ceva fancy, dar destul cât să-i facă pe copii fericiți și ocupați cât se dedau adulții la o bere, o vorbă și-un dans. Și așa mi-am revăzut prieteni care nu mai ieșiseră de mult că au un bebe, așa am văzut multe îmbrățișări d’alea de “Băăăi de când nu te-am văzut!! “:)

. Deci se poa’! Se poa’ să mergi cu plodu’ la concert și să fie bine pentru toți. Bravos, Expirat!

Hai să revin la muzică. Gigurile de Backyard sunt pe terasă. Acustice și la un nivel sonor mai domol, dar n-ai probleme să auzi bine de peste tot. Seara a început cu Rockabella. Îi mai văzusem la -15ºC pe o scenă mare, deci acum o cu totul altă experiență. Cred că și pentru ei a fost multă noutate. Și acustic și o violonistă nouă.

Dar au fost wow! Au un fel de rock bijuterie cu mult patos și feeling care se pretează la fix pe acustice. Io zic să mai facă. Un playlist relativ scurt, doar vreo 7 piese, dar care a fost ce trebuie. Uite aici 7 minute.

Pauză, joacă și Toulouse Lautrec. Am uitat să vă spun că și cei din trupe și-au adus copii așa că deseori vedeai câte unul la scenă curios de ce face mami/tati :).

. Au lansat speranța, apoi Pasager și apoi hitul verii. Cel puțin pentru al meu care îmi cântă Șmecherul din tine ca pe imn. Hau bau, vreau nu vreau, călăresc balena :). Asta da măsura unui șlagăr când ajunge imediat pe buzele copiilor. A fost fain pe O lume mai bună când cânta toată curtea. Poate și datorită copiilor care zburdau și râdeau prin Sala Compresoarelor…

În concluzie mă bucur că Backyardu‘ de anu’ ăsta e așa și sper să se răspândească ideea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s