Alter ego

M-am reîntors la Galeria de Stari și Obiecte. Am mai fost pe aici de Dragobete. O casă pe 11 Iunie în care “art is the boss”. Nu e doar o galerie sau cel puțin nu una clasică. E și hub creativ și loc de evenimente și hideout cu bar și terasă. E dechisă mai tot timpul, în afară de luni și marti, și te poți rătăci prin aranjamentul rezident care nu e de neglijat în timp ce bei unul din bunătățile de la barul din demisol.

Motivul reîntoarcerii mele era curiozitatea legată de cum și cu ce s-a finalizat rezidența artistică acolo a lui Vlad Neuman sub titulatura de Moulding everything together.

Vlad e un graphic designer, digital artist român care stă de ceva timp prin Londra. Viața lui profesională cu taskuri exacte, previzibile- nah viață de calculatorist -l-a saturat și, pentru că simțea nevoia de altceva, latura lui artistică a țipat să iasă la suprafață. Așa a apărut otherside Vlad, V2 cum îi place lui să spună.

Latura asta îl completează. Latura asta l-a împins spre tot felul de experimente artistice din care cel de la Galeria de Stări și Obiecte este primul în care are o rezidență artistică per se. Adică i s-a lăsat locul pe mână vrei 3 săptămâni să-și implementeze viziunea.

Majoritatea exponatelor sunt construite de el chiar acolo, în afara câtorva ready to wear care au fost prin ceva foto-shootinguri de art haute couture în Londra. La prima vedere totul pare nefinisat și oarecum neterminat. Asta a vrut să arate, procesul creației mai mult decât un produs finit. D’aia vezi sârmulițe, bucăți de bandă adezivă, bride metalice rămase prin exponate.

Cam asta e viziune pe care mi-a exprimat-o și în cuvinte pentru că am avut norocul să-mi prezinte chiar el expoziția. Am simțit în glasul și pasiunea cu care povestea pe cineva care e la început de drum, dar care și l-a găsit :). Fie că se joacă cu glue gun-ul și culorile plasticului, fie că e vorba de silicon, prelată de tir, sârmă oțelită sau plasă de Buzău el caută formele după o schiță imaginară ascunsă în mintea lui. Ce rămâne la final e drumul acestei viziuni in the making.

Deși el mi-a recunoscut că atunci când creează preferă liniștea la vernisaj eram înconjurați de un ambiental/electro potrivit cu ce vedeam. Meșterul de sunete e Aames.

Puteți vizita expoziția doar în weekendul ăsta 26-28 Iulie, dar galeria e deschisă până târziu în noapte când vă și recomand să mergeți pentru un efect maxim dat de iluminarea specială care face parte din concept.

Mi-a atras atenția un text de pe peretele galeriei: “Lumea e plină de lucruri magice care așteaptă răbdătoare ca simțurile noastre să se trezească.” Na, că aveți ocazia să vă trezească Vlad o parte din ele. Dintre plastic și sârme contorsionate cu o viziune. Succes, Vlad! Mersi, Galeria de Stări și Obiecte. Mai trec pe la voi :).

One thought on “Alter ego

 1. I see you don’t monetize criticeyez.com, don’t
  waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s