Sacoșa cu prospături #116

A venit octombrie și s-a umplut sacoșa de sensibilitate ;P

Screen Shot 2019-10-01 at 5.31.49 PM

ZimbruLittle Creatures   Al treilea single cu clip lansat de disco-punkerii clujenii. Nu mai pot zice că sunt surpiză. Deja au ridicat ștacheta așa sus încât ar fi o surpriză să livreze ceva nasol. Din nou vocea Teodorei te înlănțuie pe un synth/electro melodic, cu ceva sonorități 80’s. De clip nu comentez că sigur fiecare e cu tripu’ lui.

The Deep Sound of SpaceAfterman   TDSOS este proiectul maramureșeanului  Peter Gate (Petru I. Pap) care ne-a mai dat și The Deep Sound of Maramureș dezvoltat cu Anuța Pop & Ștefan Andreica și o aplicație de muzică spațială dezvoltată cu un grup de IT-iști americani din domeniul aplicațiilor audio spațiale conduși de Will Copps. Ei au în comun pasiunea pentru muzică și dorința de a-i oferi omului dimensiuni necunoscute ale muzicii. Așa l-am cunoscut eu la Muzeul Municipiului București (vezi aici). Și acum vine album nou – 3 6 9 – cu lansare la ARCUB pe 9 octombrie, din care vă dau primul extras, un out of space electronic care mă duce spre Chemical Brothers. Și un clip asortat.

Kings are OverratedVoices    Al cincilea single al trioului din Timișoara. Electro-pop sensibil. Interesant cum crește și se construiește climaxul piesei într-o furtună de instrumente în jurul vocii lui Ciprian Paroș.  Cred că e piesa care-mi place cel mai mult din  cele lansate de ei până acum. Oare ce mai pregătesc 😉 ?

Barely RebelThrough the Night    Asta e o prospătură rară pe care cu greu o găsiți dacă nu sunteți abonați la sacoșă ;). Ce știu despre trupă este că e o altă întrupare a lui Meercha și că la compoziție și-a băgat talentul și Alexu de la Alexu and The Voices InsideA ieșit asta. Mă duce cu gândul la The Rembrandts  :).

om la lună Valurile   Eu când am pus pariu pe om la lună anu’ ăsta știam de ce :). A crescut foarte mult proiectul lui. Acum are și un band alături pentru un concert full-band-electric. Și cam așa sună o piesă în care are alături pe noii colegi. Ritm mai rapid, un pic de distors, energie, dar vocea are aceeași sensibilitate, sfâșietoare pe alocuri. Sau oi fi eu sensibil că mai e atât de mult până vin iar valurile?

Electromagnetic InterferenceI’M BRIGHT    A stat omul ăsta ascuns vreun an și uite ce făcea! Vine cu album nou – I’M BRIGHT –  și primul extras cu piesa care-i dă și numele. Interesantă explicația numelui ales pe care o puteți găsi pe contul lui de fb. Soundul s-a schimbat față de ce știam eu. Nu mai simt matematica din one man band, poate avem surpriza unui band și în cazul lui? Piesa asta e undeva între Radiohead, Cigarettes After Sex și Eddie Veder cu un pic de Nick Cave la început. Am ascultat-o pe repeat când am pus urechea pe ea ceea ce vă recomand și vouă. Nu știu să aibe vreun live, dar d-abia-l aștept :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s