Love Create Inspire

   Acesta nu este un coverage de concert! A plecat într-adevăr de la o experiență avută la concertul URMA din 17 octombrie 2019 din Control. Voi scrie doar însă despre o singură piesă din setlist, Love Create Inspire.

   Informativ este prima piesă pe care am auzit-o de pe albumul ce va să vie cândva, cumva de la ei. Am ascultat-o pentru prima oară, la fel ca și mulți alți fani, la concertul de acum 2 ani din (defunctul) Clubul Țăranului. Încă de atunci am zis că a avut un efect instantaneu asupra audienței. Să faci publicul să cânte cu tine la prima audiție e ceva!

   Același lucru se întâmplă și acum, după 2 ani. Atmosfera e parcă de gospel că tot e revival pe stilu’ ăsta. Lumea cântă vreo câteva minute, cu sau fără Mani, “Loooove / All you gotta do is loove” în timp ce piesa trece prin faze de jamm, liniște sau zbucium. De ce? E simplă, e caldă, unește în ceva foarte natural și adevărat. Uite aici versiunea din octombrie Control 2019 pe care insist să o ascultați cap-coadă 😄.

   Și probabil mai e ceva. Băieții ăștia pun în ea un fel de mesaj pe care-l aruncă acum pentru viitor și pe care fanii îl simt instinctiv.

Love. Pentru că voci la unison ca într-o incantație, pentru că “All you gotta do is love”, pentru că pe piesa asta văd cupluri îmbrățișându-se, pentru că fanii lor îi urmeaza la orice oră deși nu-s la vârste fără de griji și responsabilități.

Create. Pentru că încă au inspirație, pentru că vin cu lucruri noi cum a fost țambalul lui Anatol Cazanoi care s-a împletit pe mai toate piesele cu partiturile binecunoscute, iar pe cele pe care nu era înecat de distors era ca înfloritura de pe ie.

Inspire. Pentru că nu fac mofturi, cântă peste tot, se duc la susținere la tot felul de cauze, pentru că ajung să fie exemplu pentru trupe care vin din spate. Pe URMA lor…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s