Ciorbă și blues

Ce să faci pe ceață, răcoare, weekend și când ești și cu copilu’ în dotare? Mall? No way, mai ales cu blec fraier day. Mai încerci pe la prieteni în aceeași situație, dar nici asta nu iese mereu. Noroc cu Expiratu‘ :). Mi-a sugerat febeul că ar fi un brunch cu cântare acolo. “Asta e!”, mi-am zis. “Yeeei!”, zice și junioru’. Mai era și Mr. Jurjak la scenă pe care din nepotrivire de agende nu l-am mai văzut de aproape un an.

Expirat este la al doilea eveniment de genul ăsta după cel cu Toulouse Lautrec. La ora 12 mâncarea e gata și se deschid porțile. Ai grijă că se cântă de pe la 14. Noroc că ai ce face pe acolo ;).

Biletul pare cam scump la prima vedere, dar copilu’ intră moca și ai şi kids corner plus alți copii, deci te scoți că e mai ieftin ca la orice alt loc de joacă :). La mâncare chiar ieși pe plus. Gourmeu de club. Eu am prins o ciorbă de legume plus zdrențe de ou cu borş de la Obor, friptură de porc cu gutui și cartof copt cu chestii pe el și desert plăcintă cu mere , nucă și altele. Plouă în gură și acum când vă scriu. Totul cu tacâmuri de lemn şi carton ca să ne obişnuim noi şi copii cu mai puțin plastic. Ca extra bonus inclus ai căști de protecție pentru urechile celor mici şi toaletele child friendly.

Ei, toate aste au adus ceva lume. Nici n-ai cum altfel. Practic deschizi clubul și artistul spre un public cvasi-inaccesibil că nu toți au bone, chef și, mai ales, energie să mai meargă noaptea prin cluburi când au unu’ mic acasă. Deci business case win-win ;).

Cred că și pentru Jurjak & co. a fost o experiență să cânte pe lumină, la ora 14, în club, cu o parte din spectatori alergând ca la circle pit printre piese de Lego gigant. Vezi aici Timp de iubit. Dar adulții au gustat concertul chiar dacă n-a fost cea mai bună audiție ( pe lângă chițăieli nici sonorizarea n-a ajutat, partea de voce fiind un pic înfundată, probabil reglată pentru o sală plină). But no harm done, lumea a plecat fericită, adulții mai relaxați, copii epuizați.

Recomand cu mare căldură seria asta de evenimente care scoate din case pe cei care altădată ieșeau, da’ nu mai pot plus că pregăteşte generația viitoare de mergători la concerte. Cine o să ne plătească pensia în underground :D!?